Συνταγές για γλυκά

Γλυκιά κρέπα με μήλα

Συνταγή Γλυκιά κρέπα με μήλα

Γλυκιά κρέπα με μήλα

Κατηγορία: Διάφορα , Γλυκές Πίτες

από το χρήστη: glykatzou

Μια διαφορετική ιδέα για πρωινό. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι γέμιση και φρούτα έχετε.

Υλικά

Διαδικασία

Στο μπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και το γάλα κι ένα-ένα τα αβγά και χτυπάω, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.

για τη γέμιση:

Πλένω και κόβω σε φετάκια το μήλο. Σε ένα κατσαρόλι ρίχνω τις φετούλες και προσθέτω το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ζεσταίνω κι ανακατεύω, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το μήλο μου.

Βουτυρώνω ελαφρώς μια φόρμα και μεταφέρω τη γέμιση εκεί. Τη σκεπάζω από πάνω με το μείγμα της κρέπας.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρέπα μου. Σερβίρω άμεσα.

για το πασπάλισμα:

Πασπαλίζω την κρέπα μου με μπόλικη άχνη ζάχαρη και τη γαρνίρω, αν θέλω, με φρούτα ή μαρμελάδα ή σαντιγί κλπ.. Άπειροι συνδυασμοί.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Σοκολατόπιτα

αβγά, κουβερτούρα, πορτοκάλι, αλκοόλ, κακάο

Σοκολατόπιτα

Ένα σίγουρο γλυκό που αρέσει σε όλους! Αν σας έχει έρθει... υπογλυκαιμία, η σοκολατόπιτα είναι σίγουρο πως θα τη σβήσει!
Βασιλόπιτα με  νιφάδες βρώμης

μελάσα, μέλι, βρώμη, αμύγδαλα, πορτοκάλι, αποξηραμένα φρούτα

Βασιλόπιτα με νιφάδες βρώμης

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Ταχινόπιτα

ταχίνι, καρύδια, γαρίφαλο, πορτοκάλι

Ταχινόπιτα

Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!

Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Βασιλόπιτα

αβγά, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Βασιλόπιτα

Αντί για πορτοκάλι μπορώ να χρησιμοποιήσω λεμόνι στην ίδια δόση.

~

Στις επαγγελματικές δόσεις, αρκεί να διαιρέσουμε όλα τα κιλά που θα προκύψουν (σύνολο του βάρους) δια του 12. Έτσι προκύπτει η σπιτική δοσολογία.

Σγουρόπιτα σα σουφλέ!

φύλλο, γιαούρτι, λάδι, αβγά, πορτοκάλι, κρέμα γάλακτος

Σγουρόπιτα σα σουφλέ!

Για να σιροπιάσω, θα πρέπει είτε το σιρόπι μου είτε η πίτα μου να είναι κρύο.

~

Τη συγκεκριμένη πίτα τη συναντάμε σε διάφορες τοποθεσίες με διαφορετικές ονομασίες, όπως "πορτοκαλόπιτα" ή "σουλτάνα".

Γαλατόπιτα

γάλα, σιμιγδάλι, αβγά

Γαλατόπιτα

Παραδοσιακό γλυκό με προέλευση από τη Μάνη.

~

Εάν θέλω να κάνω λιγότερο γλυκιά την πίτα, μπορώ να μειώσω τις κούπες της ζάχαρης σε 2.

Κολομπαρόπιτα διαφορετική!

κολοκυθάκια, ρύζι, αβγά, γάλα

Κολομπαρόπιτα διαφορετική!

Παραδοσιακό γλυκό, που το συναντάμε σε διαφορετικές εκδοχές, ακόμη και σε αλμυρές. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκερό, είναι όμως πρωτότυπο. Ακόμη κι αν δεν σας αρέσουν τα κολοκυθάκια, όπως εμένα, θα σας ξαφνιάσει το τι μπορεί να φτιαχτεί με τη συγκεκριμένη πρώτη ύλη. 

~

Τρώγετε τόσο ζεστό όσο και κρύο. 

Καρυδόπιτα

καρύδια, αβγά, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

Καρυδόπιτα

Σιροπιάζω την καρυδόπιτα όσο είναι ζεστό και το σιρόπι και το γλυκό μου.

~

Εάν φαίνεται πολλή η ποσότητα του σιροπιού δεν ανησυχώ, αφού το κέικ θα το ρουφήξει όλο.