Συνταγές για γλυκά

Τάρτα με Δαμάσκηνα

Συνταγή Τάρτα με Δαμάσκηνα

Τάρτα με Δαμάσκηνα

Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια

από το χρήστη: Μαιρούλα

Το Calvados είναι γαλλικό μπράντυ μήλου, το οποίο παράγεται στη Νορμανδία κι έχει πάρει το όνομά του από την ομώνυμη πόλη στην οποία φτιάχνεται.

Υλικά

Διαδικασία

για τη ζύμη:

Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30' και την ανοίγουμε σε φύλλο των 2εκ. Την απλώνουμε σε φόρμα για τάρτες διαμέτρου 20-22εκ..

για τη γέμιση:

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τ' αυγά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας όμως με κουτάλα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να σταθεί.

για το γαρνίρισμα:

Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα στο μπράντυ Calvados για 1-2 ώρες. Γεμίζουμε την τάρτα με την γέμιση και την καλύπτουμε με τα δαμάσκηνα, που στραγγίζουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45'.

για το άλειμμα:

Ανακατεύουμε λίγο μπράντυ Calvados με άχνη. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αλείφουμε με το μείγμα όσο είναι ακόμα ζεστή!

Σχετικές συνταγές

Τάρτα με βερίκοκα

βερίκοκο

Τάρτα με βερίκοκα

Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Τάρτα με κυδώνι

μαρμελάδα, σταφίδες

Τάρτα με κυδώνι

Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Τάρτα με γιαούρτι και δημητριακά

δημητριακά πρωινού, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, φρούτα

Τάρτα με γιαούρτι και δημητριακά

Ένα ελαφρύ γλυκό που συνδυάζει γεύση και διατροφή. Έτσι, για να μην έχετε τύψεις!
Ταρτάκια με φρούτα

τάρτα, γάλα, κρέμα γάλακτος, αβγά, φρούτα

Ταρτάκια με φρούτα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μικρά ταρτάκια, φωλιές, τις οποίες να καλύψουμε πρώτα με λιωμένη κουβερτούρα! Τα ζαχαροπλαστεία διαθέτουν και φωλιές και ταρτάκια.
Τάρτα μήλου

φύλλο, μήλο, τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος

Τάρτα μήλου

Καλό είναι να φάμε την τάρτα την ίδια μέρα, ώστε να μην αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα του το μήλο.
Τάρτα με δαμάσκηνα

φύλλο, γάλα, κρέμα γάλακτος, φρουκτόζη, αβγά, αποξηραμένα φρούτα

Τάρτα με δαμάσκηνα

Τάρτα διαίτης, που συνδυάζει και την καλή και σωστή διατροφή, αλλά και τη γεύση.
Τούρτα-τάρτα με κεράσια και πολύ... αφρό οίνου! (μπερδεμένες ιστορίες)

αμύγδαλα, αβγά, κρασί, κεράσι

Τούρτα-τάρτα με κεράσια και πολύ... αφρό οίνου! (μπερδεμένες ιστορίες)

Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση. 

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

πορτοκάλι, αβγά, κρέμα γάλακτος, γάλα, φράουλα, μπανάνα

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!