Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Με την ελβετική μαρέγκα γεμίζουμε μπισκοτάκια και γλυκές μπουκίτσες.
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ και με σύρμα χτυπάω πρόχειρα τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Τα περνάω σε μπεν μαρί πάνω σε φωτιά και τα ανακατεύω για 3', μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Αν την τρίψω με τα δάχτυλα, θα πρέπει το μείγμα να είναι αφράτο και χωρίς κόκκους. Περνάω το μπολ στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 5'-10', μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη και λεία μαρέγκα.
Αλλάζω το εξάρτημα του μίξερ και χρησιμοποιώ το φτερό. Κόβω το βούτυρο σε φετάκια, το ρίχνω στο μείγμα και το χτυπάω για 5' ακόμη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και να ενωθεί. Δεν ανησυχώ αν το μείγμα μου δείχνει να διαλύεται. Συνεχίζοντας το χτύπημα, θα γίνει ενιαίο. Προς το τέλος, προσθέτω το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάω άλλη μια γύρα.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.