Συνταγές για γλυκά

Ελβετική κρέμα-γέμιση για κεκάκια και μπουκίτσες (βασική συνταγή)

Συνταγή Ελβετική κρέμα-γέμιση για κεκάκια και μπουκίτσες (βασική συνταγή)

Ελβετική κρέμα-γέμιση για κεκάκια και μπουκίτσες (βασική συνταγή)

Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Με την ελβετική μαρέγκα γεμίζουμε μπισκοτάκια και γλυκές μπουκίτσες.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ και με σύρμα χτυπάω πρόχειρα τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Τα περνάω σε μπεν μαρί πάνω σε φωτιά και τα ανακατεύω για 3', μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Αν την τρίψω με τα δάχτυλα, θα πρέπει το μείγμα να είναι αφράτο και χωρίς κόκκους. Περνάω το μπολ στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 5'-10', μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη και λεία μαρέγκα.

Αλλάζω το εξάρτημα του μίξερ και χρησιμοποιώ το φτερό. Κόβω το βούτυρο σε φετάκια, το ρίχνω στο μείγμα και το χτυπάω για 5' ακόμη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και να ενωθεί. Δεν ανησυχώ αν το μείγμα μου δείχνει να διαλύεται. Συνεχίζοντας το χτύπημα, θα γίνει ενιαίο. Προς το τέλος, προσθέτω το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάω άλλη μια γύρα.

Σχετικές συνταγές

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

μέλι, κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.

Κρέμα πατισερί

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα πατισερί

Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.

~

Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!                                                                      

Κρέμα Πατισερί

γάλα, αβγά

Κρέμα Πατισερί

Καλύτερα να τη φτιάξετε μόνοι σας παρά να την αγοράσετε έτοιμη!
ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

γλυκόζη, αβγά

ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.

~

Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!

~

Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

αβγά, γλυκόζη

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

Πανεύκολη κρέμα, που μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε όλα τα μέρη ενός γλυκού στην κουζίνα! Εν προκειμένω, τη γέμιση για μπεζέδες!
Λευκή Κρέμα για γέμιση σε τούρτα

αβγά, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ

Λευκή Κρέμα για γέμιση σε τούρτα

Μια καλή ιδέα για να γεμίσουμε και να ενώσουμε τα παντεσπάνια μας. Σπιτικά και φυσικά!
Κρέμα βουτύρου (γέμιση) για μπισκότα

Κρέμα βουτύρου (γέμιση) για μπισκότα

Ένας εύκολος τρόπος για να γεμίσουμε τα μπισκότα μας, που δε χρειάζεται κιόλας ψυγείο!