Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 2 ώρες
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

γλυκό του κουταλιού Περγαμόντο

Κατηγορία: Γλυκά του Κουταλιού

από το χρήστη: papargiriou

Γι'αυτό το γλυκό θα χρειαστούμε μια πετονιά. Διατηρείται σε καλά αποστειρωμένα βαζάκια. ~ Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!
Υλικά
Γλυκό Του ΚουταλιούΜαρμελάδαΠεργαμόντοΦρούταΦρέσκα ΦρούταΣιρόπιΑποστειρώνω Βάζα

Ξύνουμε τη φλούδα από περίπου 30 περγαμόντα, μετρίου μεγέθους. Τα χαράζουμε ώστε να σχηματιστούν φέτες και ξεχωρίζουμε τη σάρκα από τη φλούδα που έχει απομείνει.
Παίρνουμε μια πετονιά και ενώνουμε όλες τις φέτες που έχουμε ώστε να γίνουν ρολάκια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν και να ξεπικρίσουν. Αν θέλουμε πετάμε το νερό και τα ξαναβράζουμε για να φύγει εντελώς η αίσθηση του πικρού.

Στη συνέχεια τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε καλά και φτιάχνουμε ένα σιρόπι ζάχαρης (περίπου 1 κιλό ζάχαρη σε 1 λίτρο νερό, εκτός και το θέλουμε λιγότερο γλυκό).

Βουτάμε τα περγαμόντα στο σιρόπι, αφού πρώτα αφαιρέσουμε προσεκτικά την πετονιά, για να μην τριφτούν.

Σχετικές συνταγές