Κατηγορία: Γλυκά του Κουταλιού
από το χρήστη: papargiriou
Ξύνουμε τη φλούδα από περίπου 30 περγαμόντα, μετρίου μεγέθους. Τα χαράζουμε ώστε να σχηματιστούν φέτες και ξεχωρίζουμε τη σάρκα από τη φλούδα που έχει απομείνει.
Παίρνουμε μια πετονιά και ενώνουμε όλες τις φέτες που έχουμε ώστε να γίνουν ρολάκια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν και να ξεπικρίσουν. Αν θέλουμε πετάμε το νερό και τα ξαναβράζουμε για να φύγει εντελώς η αίσθηση του πικρού.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε καλά και φτιάχνουμε ένα σιρόπι ζάχαρης (περίπου 1 κιλό ζάχαρη σε 1 λίτρο νερό, εκτός και το θέλουμε λιγότερο γλυκό).
Βουτάμε τα περγαμόντα στο σιρόπι, αφού πρώτα αφαιρέσουμε προσεκτικά την πετονιά, για να μην τριφτούν.