Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 5'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : 1 1/2 ώρα (βράσιμο)

Γλυκό του κουταλιού με άνθη Λεμονιάς και Πορτοκαλιάς!

Κατηγορία: Γλυκά του Κουταλιού

από το χρήστη: Φοίβη

 

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μεσαία σκάλα για 5'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

 
Υλικά
ΠορτοκάλιΕσπεριδοειδήΑποστειρώνω ΒάζαΓλυκό Του ΚουταλιούΆνθηΛεμόνι

Συγκεντρώνουμε τα άνθη λεμονιού και πορτοκαλιού. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μονάχα τα άνθη από τη λεμονιά, αν και έτσι έχουμε ακόμη περισσότερο άρωμα! Με το ψαλίδι της κουζίνας αφαιρούμε προσεκτικά τα πέταλα και κρατάμε τα ανθάκια. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με το νερό μας κι όταν πάρει βράση προσθέτουμε τα άνθη. Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας που και που ελαφρώς. Μετά τη μια ώρα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε να βράσει για ακόμη 30' περίπου. Ελέγχουμε το κατσαρολάκι μας μετά το 20λεπτο. Θέλουμε να αρχίσει να πήζει και να γίνεται σα σιρόπι το γλυκό μας. Προς το τέλος και λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε, παίρνουμε το χυμό από το λεμόνι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Αφού πήξει καλά το γλυκό του κουταλιού μας το αφήνουμε να κρυώσει και το μεταγγίζουμε σε βαζάκια που πριν έχουμε αποστειρώσει καλά. Το διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. 

~Δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές