Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 1 ώρα
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 3 βράδια

Γλυκό μανταρίνι!

Κατηγορία: Γλυκά του Κουταλιού

από το χρήστη: voula

 

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μεσαία σκάλα για 5'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

 
Υλικά
Παραδοσιακό ΓλυκόΑποστειρώνω ΒάζαΓλυκό Του ΚουταλιούΓλυκό Μανταρίνι

Καθαρίζω καλά τα μανταρίνια, ώστε να μη μείνουν όσο γίνεται καθόλου οι λευκές ίνες που πικρίζουν. Αφαιρώ τα κουκούτσια, ανοίγω σε φετούλες τα μανταρίνια, τα τρυπάω είτε με οδοντογλυφίδες είτε με πηρούνι και τα αφήνω σε νερό που να τα σκεπάζει για 3 μέρες, να ξεπικρίσουν! Αν μπορώ, αλλάζω το νερό ανά 1 μέρα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζω τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γυαλίσει το σιρόπι. Προσθέτω τα μανταρίνια και ανακατεύω καλά, έως ότου δέσει το γλυκό μου και σφίξει. Προς το τέλος και πριν κατεβάσω από τη φωτιά, προσθέτω και το χυμό του λεμονιού, ανακατεύω άλλη μια γύρα και κατεβάζω.

Αποστειρώνω μερικά γυάλινα βαζάκια και με μια κουτάλα, μεταγγίζω το γλυκό του κουταλιού μου, στα βάζα.