Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 45'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 3 ώρες

Γλυκό μανταρινάκι (του κουταλιού)

Κατηγορία: Γλυκά του Κουταλιού

από το χρήστη: glykatzou

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!
Υλικά
ΆρωμαΓλυκό Του ΚουταλιούΓλυκό Του Κουταλιού ΜανταρίνιΜανταρίνιΜανταρίνιαΦρούταΦρέσκα ΦρούταΧρώμαΚλεμεντίνες

Πλένω καλά τα μανταρίνια. Με τον τρίφτη αφαιρώ τη φλούδα από τις Κλεμεντίνες. Τις ξεπλένω και τις σκουπίζω ελαφρώς με χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο καλαμάκι τρυπάω κάθε μία Κλεμεντίνα από την κορυφή της μέχρι το κάτω μέρος.
   
Χρησιμοποιώ μια χύτρα ταχύτητας ή μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνω μέσα τα μανταρίνια και τα σκεπάζω με νερό. Βράζω το νερό και μετράω 5' από το σημείο βρασμού. Κατεβάζω από το μάτι, χύνω το νερό, ξεπλένω τα μανταρίνια κι επαναλαμβάνω χρησιμοποιώντας καθαρό νεράκι την ίδια διαδικασία ξεπικρίσματος των μανταρινιών άλλες 5 φορές.

Αφού τελειώσω, σκουπίζω και πάλι τα μανταρίνια ελαφρώς με χαρτί κουζίνας και τα αραδιάζω σε μια πετσέτα, αντικολλητικό χαρτί ή χαρτί κουζίνας. Τα αφήνω για 3 ωρίτσες, να στεγνώσουν καλά.
   
Σε μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα ρίχνω τη ζάχαρη και το 1 κιλό νερό και προσθέτω τα μανταρίνια. Μετράω 5' από το σημείο βρασμού και κλείνω το μάτι. Αφήνω την καταρόλα πάνω στο μάτι και δίνω χρόνο στο γλυκό μου να κρυώσει τελείως.
   
Αποστειρώνω βαζάκια και μεταγγίζω το γλυκό του κουταλιού μανταρίνι με μια κουτάλα στα βάζα.

Σχετικές συνταγές