Κατηγορία: Γλυκά του Κουταλιού
από το χρήστη: glykatzou
Πλένω καλά τα μανταρίνια. Με τον τρίφτη αφαιρώ τη φλούδα από τις Κλεμεντίνες. Τις ξεπλένω και τις σκουπίζω ελαφρώς με χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο καλαμάκι τρυπάω κάθε μία Κλεμεντίνα από την κορυφή της μέχρι το κάτω μέρος.
Χρησιμοποιώ μια χύτρα ταχύτητας ή μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνω μέσα τα μανταρίνια και τα σκεπάζω με νερό. Βράζω το νερό και μετράω 5' από το σημείο βρασμού. Κατεβάζω από το μάτι, χύνω το νερό, ξεπλένω τα μανταρίνια κι επαναλαμβάνω χρησιμοποιώντας καθαρό νεράκι την ίδια διαδικασία ξεπικρίσματος των μανταρινιών άλλες 5 φορές.
Αφού τελειώσω, σκουπίζω και πάλι τα μανταρίνια ελαφρώς με χαρτί κουζίνας και τα αραδιάζω σε μια πετσέτα, αντικολλητικό χαρτί ή χαρτί κουζίνας. Τα αφήνω για 3 ωρίτσες, να στεγνώσουν καλά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα ρίχνω τη ζάχαρη και το 1 κιλό νερό και προσθέτω τα μανταρίνια. Μετράω 5' από το σημείο βρασμού και κλείνω το μάτι. Αφήνω την καταρόλα πάνω στο μάτι και δίνω χρόνο στο γλυκό μου να κρυώσει τελείως.
Αποστειρώνω βαζάκια και μεταγγίζω το γλυκό του κουταλιού μανταρίνι με μια κουτάλα στα βάζα.