Συνταγές για γλυκά

Dulce de Leche \ Καραμέλα Γάλακτος... από σπίτι

Συνταγή Dulce de Leche \ Καραμέλα Γάλακτος... από σπίτι

Dulce de Leche \ Καραμέλα Γάλακτος... από σπίτι

Κατηγορία: Διάφορα , Γλάσο-Επικάλυψη-Σως , Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Σούπερ ντούπερ απλός τρόπος παρασκευής σπιτικής καραμέλας γάλακτος. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Κανείς λέμε!

~

Φτιάχνεις τη δική σου Dulce de Leche με ένα υλικό! Το ζαχαρούχο γάλα. Αχά.

~

Αν αφήσουμε το ζαχαρούχο για 3 ώρες, θα έχουμε μια πιο ρευστή καραμέλα γάλακτος. Αν επιλέξουμε τις 4 ώρες θα σφίξει. Μπορούμε να επιλέξουμε μια μέση κατάσταση.

Υλικά

Διαδικασία

Βρέχω τις κονσέρβες με καυτό νερό κι αφαιρώ πολύ καλά όλο το χάρτινο περιτύλιγμα. Παίρνω μια μεγάλη κατσαρόλα ή ακόμη και χύτρα , τοποθετώ στον πάτο τις δύο κονσέρβες και ρίχνω μέσα νερό, να τις σκεπάσει. Σκεπάζω με το καπάκι και βράζω το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες!

Πριν ανοίξω τις κονσέρβες, τις αφήνω να πέσει η θερμοκρασία τους τόσο, ώστε να μπορώ να αγγίξω το κουτάκι.

Εναλλακτικά: Πρόσφατα διάβασα και τον εξής πολύ-πολύ πιο απλό τρόπο για να πετύχουμε την καραμέλα γάλακτος, χρησιμοποιώντας τον φούρνο μικροκυμάτων! Απλώς ο συγκεκριμένος τρόπος θέλει προσοχή και να είμαστε από πάνω. Αδειάζω το περιεχόμενο από την κονσέρβα μέσα σε ένα μπολ, ανθεκτικό στο microwave. Ψήνω στον φούρνο μικροκυμάτων στη μεσαία σκάλα για 2΄. Βγάζω κι ανακατεύω. Επαναλαμβάνω για άλλα 2'. Βγάζω κι ανακατεύω. Βάζω σε μεσαία προς χαμηλή ένταση τώρα και ζεσταίνω για 16'-24', βγάζοντας κι ανακατεύοντας τακτικά.

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

Σχετικές συνταγές

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

μέλι, κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.

Κρέμα πατισερί

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα πατισερί

Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.

~

Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!                                                                      

Κρέμα Πατισερί

γάλα, αβγά

Κρέμα Πατισερί

Καλύτερα να τη φτιάξετε μόνοι σας παρά να την αγοράσετε έτοιμη!
ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

γλυκόζη, αβγά

ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.

~

Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!

~

Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

αβγά, γλυκόζη

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

Πανεύκολη κρέμα, που μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε όλα τα μέρη ενός γλυκού στην κουζίνα! Εν προκειμένω, τη γέμιση για μπεζέδες!
ΓΛΑΣΣΟ για ΚΕΪΚ

ΓΛΑΣΣΟ για ΚΕΪΚ

Αυτό ουσιαστικά είναι ένα ζαχαρόνερο -το λέει και η λέξη, ζάχαρη και νερό-, που αποτελεί εύκολο και γρήγορο γλάσο για τα κέικ μας.
Λευκή Κρέμα για γέμιση σε τούρτα

αβγά, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ

Λευκή Κρέμα για γέμιση σε τούρτα

Μια καλή ιδέα για να γεμίσουμε και να ενώσουμε τα παντεσπάνια μας. Σπιτικά και φυσικά!