Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: NickyL
Η κρέμα βουτύρου είναι κατάλληλη για κάλυψη τούρτας, πριν απο τη ζαχαρόπαστα και για διάφορα σχέδια με κορνέ για διακόσμηση . Έχει την ιδιότητα να στεγνώνει εξωτερικά κάνoντας κρούστα και εσωτερικά να ειναι μαλακή και αφράτη.Το αρνητικό σ΄αυτή την κρέμα για μένα είναι η έντονη γεύση βουτύρου και ζάχαρης. Μετά απο πολλούς πειραματισμούς κατάφερα να φτιάξω μια κρέμα που με ικανοποιεί σε γεύση αλλά και σε υφή.
Φροντίζουμε να είναι το βούτυρο αρκετές ώρες εκτός ψυγείου ή το μαλακώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων. Κοσκινίζουμε πολύ καλά σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για λίγο, σε μέτρια ταχύτητα, και προσθέτουμε και το κρεμώδες τυρί. Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγη-λίγη την άχνη. Αφού ρίξουμε όλη την άχνη προσθέτουμε τη βανίλια και χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε, ανεβάζουμε ταχύτητα (μέτρια ταχ.) και χτυπάμε για λίγα λεπτά (5΄-10΄), να γίνει αφράτη και στιλπνή.
Εγώ αντί για χρώμα έβαλα λίγο σιρόπι φράουλας!
Η δοσολογία αυτή είναι για μέτριας πυκνότητας κρέμα βουτύρου. Αν τη θέλετε πιο σφιχτή, προσθέστε άχνη. Αν τη θέλετε πιο αραιή, προσθέστε λίγες σταγόνες λεμονιού.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.