τυρένια επικάλυψη για μάφιν (κεκάκια, cupcakes)
-
Χρόνος παρασκευής:
5'
-
Σερβίρει:
...
-
Ζαχαρονόμος:
4
-
Χρόνος αναμονής:
-
τυρένια επικάλυψη για μάφιν (κεκάκια, cupcakes)
Κατηγορία:
Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη:
glykatzou
Το χρώμα ζαχαροπλαστικής κάνει όλη τη διαφορά, μαζί με το τυρί φυσικά για τη γεύση. Μια και δίνει έντονο χρώμα στην επικάλυψη των μάφιν μου.
Σε μεσαία ταχύτητα χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί για 2'-3', να γίνει αφράτη κρέμα. Κατεβάζω την ταχύτητα και προσθέτω τμηματικά τη ζάχαρη. Προς το τέλος ρίχνω και τη βανίλια. Αν θέλω, χρησιμοποιώ και ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να δημιουργήσω μια τυρένια κρέμα με έντονο χρώμα!
~δοκίμασέ το!~
Σε μεσαία ταχύτητα χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί για 2'-3', να γίνει αφράτη κρέμα. Κατεβάζω την ταχύτητα και προσθέτω τμηματικά τη ζάχαρη. Προς το τέλος ρίχνω και τη βανίλια. Αν θέλω, χρησιμοποιώ και ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να δημιουργήσω μια τυρένια κρέμα με έντονο χρώμα!
~δοκίμασέ το!~
Αυτό ουσιαστικά είναι ένα ζαχαρόνερο -το λέει και η λέξη, ζάχαρη και νερό-, που αποτελεί εύκολο και γρήγορο γλάσο για τα κέικ μας.
Οι κλασικές δόσεις για γκανάζ δεν περιέχουν μέλι, όμως το έχω δοκιμάσει και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος και το μέλι, ζεστός, είναι άπαικτος.
Αρωματικό σιρόπι, που δίνει μια υπέροχη τελευταία πινελιά στα κέικ μας.
Πανεύκολο γλάσο που ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας, δίνοντάς τους το τέλειο τελείωμα αρώματος και χρώματος.
Γλάσο εύκολο που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας.
Εάν θέλω να διακοσμήσω με κάτι ιδιαίτερο και πολύ όμορφο, οπτικά, τα γλυκά μου, μπορώ να φτιάξω καραμέλα, να τη σπάσω σε κομμάτια και να γαρνίρω με αυτή τις τούρτες μου.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!
Ένα γλάσο, που μπορεί να συνοδεύσει εύκολα και πολύ γρήγορα πολλά και διάφορα γλυκά, όπως και τσουρέκια ή σφολιατάκια.