Κατηγορία: Μους-Κρέμες , Διάφορα , Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: Φοίβη
Μπορώ να πειραματιστώ και να προσθέσω και λευκή σοκολάτα στη σπιτική νουτέλα μου!
Αραδιάζω τα ολόκληρα φουντούκια σε ταψάκι ή σε λαδόχαρτο, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και τα καβουρδίζω. Τα κλείνω σε μια πετσέτα και αφαιρώ τη φλούδα τους. Αν το κάνετε με τις παλάμες, προσοχή να μην καείτε. Αφαιρώ όσο το δυνατόν καλύτερα τη φλούδα και τα περνάω στο μπλέντερ όσο είναι ακόμη ζεστά, κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια (μυτούλες) ή όσο χοντρά εσείς τα θέλετε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα, τη σκόνη γάλακτος, το μέλι που καλό είναι να είναι μέτριας έντασης για να μην καλύψει τη σοκολάτα, και το αλάτι. Λίγο πριν βράσει την κατεβάζω από τη φωτιά. Σε μπεν μαρί λιώνω τα δύο είδη σοκολάτας. Ενώνω σε μεγάλο μπολ τη σοκολάτα με το φουντούκι κι ανακατεύω να πάει παντού. Τέλος, προσθέτω λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας με προσοχή να ενσωματωθεί τελείως και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!