Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : 2 βάζα
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : -

σπιτική νουτέλα - για μια ώρα δύσκολη!

Μπορώ να πειραματιστώ και να προσθέσω και λευκή σοκολάτα στη σπιτική νουτέλα μου!
Υλικά
Κρέμα ΣοκολάταςΣοκολάτα ΓάλακτοςΓάλα Σε ΣκόνηΜέλιΚαβούρδισμαΚαβουρδίζωΞηροί ΚαρποίΦουντούκιαΓέμισηΚρέμαΒασική ΚρέμαΣπιτική ΝουτέλαΝουτέλα

Αραδιάζω τα ολόκληρα φουντούκια σε ταψάκι ή σε λαδόχαρτο, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και τα καβουρδίζω. Τα κλείνω σε μια πετσέτα και αφαιρώ τη φλούδα τους. Αν το κάνετε με τις παλάμες, προσοχή να μην καείτε. Αφαιρώ όσο το δυνατόν καλύτερα τη φλούδα και τα περνάω στο μπλέντερ όσο είναι ακόμη ζεστά, κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια (μυτούλες) ή όσο χοντρά εσείς τα θέλετε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα, τη σκόνη γάλακτος, το μέλι που καλό είναι να είναι μέτριας έντασης για να μην καλύψει τη σοκολάτα, και το αλάτι. Λίγο πριν βράσει την κατεβάζω από τη φωτιά. Σε μπεν μαρί λιώνω τα δύο είδη σοκολάτας. Ενώνω σε μεγάλο μπολ τη σοκολάτα με το φουντούκι κι ανακατεύω να πάει παντού. Τέλος, προσθέτω λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας με προσοχή να ενσωματωθεί τελείως και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές