Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : -

Αρωματική Κρέμα-ζελέ Μανταρινιού

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

~

Η συγκεκριμένη κρέμα έχει τέλεια υφή και είναι ιδανική για κουτάλισμα αλλά και επάλειψη στα κέικ και τα μπισκότα, αλλά και το ψωμί αντί μαρμελάδας.

Υλικά
ΚλεμεντίνεςΈξτρα Ψιλή ΖάχαρηΧυμόςΞύσμαΑποστειρώνω ΒάζαΆρωμαΛεμόνιαΛεμόνιΕσπεριδοειδήΦρέσκα ΦρούταΦρούταΜανταρίνιαΜανταρίνιΚρέμα ΜανταρίνιΚρέμαΜαρμελάδα

Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αβγά, ζωηρά με ένα πιρούνι ή με το σύρμα, να φύγει η πολλή αβγουλίλα και να ασπρίσουν. Σε μπεν μαρί ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και προσθέτω τα αβγά, τη ζάχαρη λίγη-λίγη, το ξύσμα και το χυμό από τα μανταρίνια και τα λεμόνια. Ζεσταίνω και συνεχίζω το ανακάτεμα για περίπου 15'-20', μέχρι να σχηματιστεί μια σχετική πηχτή κρέμα.

Μεταφέρω την κρέμα και τη μοιράζω σε αποστειρωμένα βαζάκια. Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία και διατηρώ την κρέμα μανταρίνι στο ψυγείο.

~δοκίμασέ το!~
 

Σχετικές συνταγές