από το χρήστη: Μαιρούλα
Μπορούμε να ζεστάνουμε τα κομμάτια του κέικ πριν τα σερβίρουμε.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι, το ρούμι και τη ζάχαρη άχνη. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε τμηματικά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος το αλάτι.
Καλό ανακάτεμα και μετά ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα λαδωμένη και πασπαλισμένη με ζάχαρη κρυσταλική. Πασπαλίζουμε και από πάνω με τη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 30' και στους 170°C για 15' ακόμα.
Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!
~
Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Νηστίσιμο γλυκό που, αν δε συμπαθείτε ιδιαίτερα τα γλυκερά γλυκά, μπορείτε να παραλείψετε το σιρόπι και ιδού: πιτάκια με χουρμάδες.
~
Με την ίδια λογική, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με αποξηραμένα βερίκοκα κλπ..
Νηστίσιμες μπουκίτσες που κάποιοι τις τρώνε χωρίς να τις ψήσουν πρώτα.
~
Η συγκεκριμένη "ζύμη" είναι χωρίς αλεύρι και είναι στην ουσία μια εμπλουτισμένη αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν).