Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : ... (φούρνος)

Νηστίσιμη τάρτα αμυγδάλου με δαμάσκηνα

Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια / Νηστίσιμα

από το χρήστη: fanny-m

Τάρτα χωρίς αλεύρι, ιδανική για όσους νηστεύουν.
Υλικά

για τη ζύμη:

για το πασπάλισμα:

για το σιρόπι:

ΤάρταΤάρτα ΑμυγδάλουΝηστίσιμη ΤάρταΝηστίσιμη Τάρτα ΑμυγδάλουΝηστείαΝηστίσιμα ΓλυκάΑμύγδαλαΑμυγδαλόσκονηΛευκά ΑμύγδαλαΞηροί ΚαρποίΔαμάσκηναΦρούταΦρέσκα ΦρούταΑποξηραμένα ΦρούταΑνθόνεροΑμύγδαλο ΦιλέΣιρόπι

για τη ζύμη:

Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να φτιάξουμε ένα αραιό (λίγο ρευστό) ζυμάρι. Γι'αυτό και βάζουμε ανθόνερο με το μάτι. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ένα ταψί 25-28 εκ.. ή μια ταρτιέρα. Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα τοιχώματα με το ζυμάρι και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η τάρτα αμυγδάλου. Όση ώρα ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

για το σιρόπι:

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν ψηθεί η τάρτα, την αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και τη γλασάρουμε με το σιρόπι. Τη διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Σχετικές συνταγές

Ταχινόπιτα
Χαλβάς
Σιμιγδαλένιος χαλβάς
ζελέ βερίκοκο