Κατηγορία: Κέικ , Βασικές Ζύμες
από το χρήστη: glykatzou
Μπορούμε να γεμίσουμε το συγκεκριμένο κέικ με ό,τι γεύσεις, συνδασμούς και υφές θέλουμε και να το κλείσουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ. Γίνεται πολύ γρήγορα κι εύκολα.
~
Με αυτή την έννοια, η συγκεκριμένη συνταγή των 3 συστατικών είναι και η βασική ζύμη για κέικ, τα οποία εμπλουτίζουμε όπως θέλουμε.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα αβγά ένα-ένα και χτυπάω. Κατόπιν προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα, χωρίς να ξεπεράσω τα 5'. Το μείγμα από χρυσοκίτρινο θα γίνει λευκό, απαλό και θα διπλασιαστεί σε όγκο. Σταματάω το χτύπημα και προσθέτω το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας κυκλικά με μια σπάτουλα, μέχρι να απορροφηθεί.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα (χωρίς τρύπα στο κέντρο), κατά προτίμηση με ελατήριο. Μεταφέρω το μείγμα εκεί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25'-35'. Αφού ψηθεί το κέικ, το βγάζω από τη φόρμα και με ένα ίσιο μαχαίρι το χωρίζω, κόβοντας οριζόντια, στα δύο. Έτσι θα σχηματιστούν δύο κέικ (πάτοι).
Σκεπάζω το ένα κέικ είτε με σαντιγί, είτε με μαρμελάδα ή με κρέμα βουτύρου, με καραμέλα γάλακτος ή ακόμη και με αρωματική κρέμα λεμονιού και καπακώνω με το άλλο κέικ. Πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Δε χρειάζεται να ανησυχώ: εάν η μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι καλής μάρκας, τότε δεν έχει κίνδυνο να καεί.
~
Όταν αφαιρώ τη μεμβράνη με τα όσπρια από τη ζύμη, στο πρώτο κομμάτι του ψησίματος, προσέχω πώς σηκώνω τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει κάποιο κομμάτι οσπρίου, γιατί είναι πολύ σκληρό.