Συνταγές για γλυκά

Αφράτο κέικ που το γεμίζουμε με μυστικά

Συνταγή Αφράτο κέικ που το γεμίζουμε με μυστικά

Αφράτο κέικ που το γεμίζουμε με μυστικά

Κατηγορία: Κέικ , Βασικές Ζύμες

από το χρήστη: glykatzou

Μπορούμε να γεμίσουμε το συγκεκριμένο κέικ με ό,τι γεύσεις, συνδασμούς και υφές θέλουμε και να το κλείσουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ. Γίνεται πολύ γρήγορα κι εύκολα.

~

Με αυτή την έννοια, η συγκεκριμένη συνταγή των 3 συστατικών είναι και η βασική ζύμη για κέικ, τα οποία εμπλουτίζουμε όπως θέλουμε.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα αβγά ένα-ένα και χτυπάω. Κατόπιν προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα, χωρίς να ξεπεράσω τα 5'. Το μείγμα από χρυσοκίτρινο θα γίνει λευκό, απαλό και θα διπλασιαστεί σε όγκο. Σταματάω το χτύπημα και προσθέτω το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας κυκλικά με μια σπάτουλα, μέχρι να απορροφηθεί.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα (χωρίς τρύπα στο κέντρο), κατά προτίμηση με ελατήριο. Μεταφέρω το μείγμα εκεί.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25'-35'. Αφού ψηθεί το κέικ, το βγάζω από τη φόρμα και με ένα ίσιο μαχαίρι το χωρίζω, κόβοντας οριζόντια, στα δύο. Έτσι θα σχηματιστούν δύο κέικ (πάτοι).

για τη γέμιση:

Σκεπάζω το ένα κέικ είτε με σαντιγί, είτε με μαρμελάδα ή με κρέμα βουτύρου, με καραμέλα γάλακτος ή ακόμη και με αρωματική κρέμα λεμονιού και καπακώνω με το άλλο κέικ. Πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το eatpress.com)

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Σου

αβγά

Σου

Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

μπισκότα, βούτυρο

Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

Εξαιρετική, πανεύκολη και πολύ γρήγορη βάση για ένα cheesecake.
Λουκουμαδάκια

αβγά, αλκοόλ, λεμόνι, λάδι, μέλι

Λουκουμαδάκια

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις... δύσκολες ώρες!
Σοκολατένιο παντεσπάνι για τούρτες, κορμούς κλπ.

αβγά, κακάο, λεμόνι

Σοκολατένιο παντεσπάνι για τούρτες, κορμούς κλπ.

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Παντεσπάνι για κορμούς, τούρτες κλπ.

αβγά, λεμόνι

Παντεσπάνι για κορμούς, τούρτες κλπ.

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Παντεσπάνι με σιρόπι! (τρώγεται και σκέτο!)

αβγά, πορτοκάλι, λεμόνι

Παντεσπάνι με σιρόπι! (τρώγεται και σκέτο!)

Από τη δόση αυτή, που είναι μεγάλη, προκύπτουν 2 πάτοι. ~ Το συγκεκριμένο παντεσπάνι τρώγεται και σκέτο!
Βασική Ζύμη τάρτας

πορτοκάλι, αβγό

Βασική Ζύμη τάρτας

Γεμίζω τη ζύμη με ρύζι, για να μη φουσκώσει ο πάτος. Προσέχω πολύ την ώρα που αφαιρώ τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει ρύζι στη ζύμη, γιατί είναι ωμό και πολύ σκληρό. Μπορώ να φυλάξω το ρύζι σε ένα βάζο, για την επόμενη φορά που θα το χρειαστώ.
Ζύμη σαμπλέ (με κακάο)

κακάο, αβγά

Ζύμη σαμπλέ (με κακάο)

Δε χρειάζεται να ανησυχώ: εάν η μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι καλής μάρκας, τότε δεν έχει κίνδυνο να καεί.
~
Όταν αφαιρώ τη μεμβράνη με τα όσπρια από τη ζύμη, στο πρώτο κομμάτι του ψησίματος, προσέχω πώς σηκώνω τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει κάποιο κομμάτι οσπρίου, γιατί είναι πολύ σκληρό.