Κατηγορία: Σοκολατάκια
από το χρήστη: glykatzou
Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φαντασία αλλά και ό,τι έχω στα ντουλάπια μου, σαν επικάλυψη για τα τρουφάκια. Από ξηρούς καρπούς μέχρι ρινίσματα καρύδα, μπαχάρια και ξύσματα φρούτων!
Σε μπεν μαρί λιώνω καλά την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ ενώνω το κρεμώδες τυρί με το μέλι, ανακατεύοντας ζωηρά. Προσθέτω τη νουτέλα κι ενσωματώνω. Χύνω τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ κι ανακατεύω πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζω με μεμβράνη κι αφήνω στο ψυγείο για 30'-40', να σταθεροποιηθεί το μείγμα ώστε να δουλεύεται.
Μοιράζω σε μπολάκια ή βαθιά πιατάκια το κακάο, την άχνη και τα πολύχρωμα τρουφάκια ή όποια επικάλυψη από αυτές χρησιμοποιήσω τελικά. Αφήνω τη λευκή σοκολάτα για το τέλος, για να μη μου σκληρύνει!
Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, παίρνω μικρά κομμάτια και τα ρολάρω σε μπαλίτσες. Βουτάω τα τρουφάκια μου σε όποια επικάλυψη θέλω. Για τη λευκή σοκολάτα, τη λιώνω όταν έρθει η ώρα της σε μπεν μαρί και με μια κουτάλα περιχύνω τα τρουφάκια που έχω αραδιάσει σε πιατέλα ή λαδόχαρτο με αυτή. Εναλλακτικά, τα βουτάω με ένα κουτάλι, αλλά προσέχω να μη μου διαλυθούν.
Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!
~
Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε.
Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, οπότε εάν σκοπεύετε να... ταΐσετε λαό, αυξήστε την!
~
Αν και χρονοβόρος μπελάς το να φτιάξεις ένα προς ένα τα σοκολατάκια, έχει την πλάκα του και φυσικά, την αποζημίωσή του!
Κανονικά, θα πρέπει να στρώσετε τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας και να τη δουλέψετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και η κουβερτούρα να γυαλίσει και να είναι πηχτή. Μπορείτε όμως και να παραβλέψετε αυτό το βήμα. Απλώς τα σοκολατάκια σας δε θα είναι τόσο γυαλιστερά ή καλοδουλεμένη η κουβερτούρα τους.
~
Πεντανόστιμα σοκολατάκια με γέμιση φράουλα, ιδανικά και για να τα χαρίσετε αλλά και για να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας!
~
Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φόρμα για σοκολατάκια.
Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!