Κατηγορία: Γιορτινά Γλυκίσματα , Διάφορα , Νηστίσιμα
από το χρήστη: fanny-m
Νηστίσιμος χαλβάς που περιέχει όμως αρκετούτσικες θερμίδες.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το το ταχίνι και το σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, τα καβουρδίζουμε για 40'. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό και τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Καλό ανακάτεμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα.
Σε φόρμα ή φορμάκια λαδωμένα, πασπαλίζουμε τα τοιχώματα με το σουσάμι και ρίχνουμε τον χαλβά.
Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανελίτσα.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!
~
Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!