Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 2
Χρόνος αναμονής : 2-3 ώρες (ψυγείο)

Μους σοκολάτας με ταχίνι

Κατηγορία: Μους-Κρέμες / Νηστίσιμα

από το χρήστη: fanny-m

Ελαφριά μους που είναι και νηστίσιμη. Το ξύσμα της κουβερτούρας δίνει τη σοκολατένια νότα.
Υλικά
ΝηστείαΝηστίσιμα ΓλυκάΜουςΜους Με ΤαχίνιΤαχίνιΖελατίνηΞύσμα ΚουβερτούραςΚουβερτούραΜους Σοκολάτας

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 2'. Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και προσθέτουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιογενής η μάζα (με μπλέντερ χεριού έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα). Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, μετά τη λιώνουμε παίρνοντας λίγο από το μείγμα και την προσθέτουμε στην υπόλοιπη δόση ανακατεύοντας πολύ καλά.

Αφήνουμε τη μους να κρυώσει τόσο, όσο να αρχίζει να πήζει. Ρίχνουμε το ξύσμα της κουβερτούρας στην κρέμα κι ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε φορμάκια, μπολ ή ψηλά ποτήρια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά η μους μας. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει φορμάκια, ξεφορμάρουμε βουτώντας τα σε ζεστό νερό.

Σχετικές συνταγές