Κατηγορία: Κέικ / Τάρτες-Ταρτάκια
από το χρήστη: glykatzou
Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Ψιλοκόβω τα βερίκοκα σε φετούλες και τα ρίχνω στον κάδο του μίξερ μαζί με την πάστα αμυγδάλου. Με το φτερό χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτω στο μείγμα τα αβγά ένα-ένα και κατόπιν το κροκάδι. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και κοσκινίζω το αλεύρι. Τέλος, χύνω το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύω να ενσωματωθεί.
Βουτυρώνω ό,τι φόρμα, ταρτιέρα ή φορμάκια χρησιμοποιήσω (μπορώ να φτιάξω μικρά πτι-φουρ) και γεμίζω με ένα κουτάλι ή ακόμη και με ίσιο κορνέ, να καλύψει τα 3/4 της φόρμας που θα χρησιμοποιήσω. Ψιλοκόβω τον ανανά σε λεπτές φετούλες και με αυτές διακοσμώ τα κεκάκια ή την τάρτα μου. Πασπαλίζω από πάνω με μπόλικη άχνη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25'-35', μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το lemonsandanchovies.wordpress.com)