Συνταγές για γλυκά

Κρυμμένη μηλόπιτα (apple crumble)

Συνταγή Κρυμμένη μηλόπιτα (apple crumble)

Κρυμμένη μηλόπιτα (apple crumble)

Κατηγορία: Γλυκές Πίτες

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Διαφορετική μηλόπιτα, πασπαλισμένη με ένα τραγανό, χρυσαφί μείγμα.

Υλικά

Διαδικασία

για τη μηλόπιτα:

Πλένω και καθαρίζω καλά τα μήλα. Τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια ή σε φέτες. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, την κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και το σιρόπι καλαμποκιού. Ανακατεύω ζωηρά. Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνω στο μείγμα τα μήλα. Αφήνω το μείγμα να βράσει σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μήλα (αλλά όχι να λιώσουν).

για το πασπάλισμα:

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και δουλεύω το μείγμα με τα χέρια. Θέλω να δημιουργήσω τρίμματα, ώστε να πασπαλίσω με αυτά τη μηλόπιτα.

Μεταφέρω τα μαλακά μήλα μαζί με το σιρόπι τους σε ένα πυρέξ ή κάποιο άλλο πυρίμαχο σκεύος. Τα πασπαλίζω γενναιόδωρα με το μείγμα που ετοίμασα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15', μέχρι να χρυσίσει και να γίνει πιο τραγανή η επικάλυψη.
 

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το objetivocupcake.com)

~Δοκίμασέ το...~

Σχετικές συνταγές

Σοκολατόπιτα

αβγά, κουβερτούρα, πορτοκάλι, αλκοόλ, κακάο

Σοκολατόπιτα

Ένα σίγουρο γλυκό που αρέσει σε όλους! Αν σας έχει έρθει... υπογλυκαιμία, η σοκολατόπιτα είναι σίγουρο πως θα τη σβήσει!
Βασιλόπιτα με  νιφάδες βρώμης

μελάσα, μέλι, βρώμη, αμύγδαλα, πορτοκάλι, αποξηραμένα φρούτα

Βασιλόπιτα με νιφάδες βρώμης

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Ταχινόπιτα

ταχίνι, καρύδια, γαρίφαλο, πορτοκάλι

Ταχινόπιτα

Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!

Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Βασιλόπιτα

αβγά, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Βασιλόπιτα

Αντί για πορτοκάλι μπορώ να χρησιμοποιήσω λεμόνι στην ίδια δόση.

~

Στις επαγγελματικές δόσεις, αρκεί να διαιρέσουμε όλα τα κιλά που θα προκύψουν (σύνολο του βάρους) δια του 12. Έτσι προκύπτει η σπιτική δοσολογία.

Σγουρόπιτα σα σουφλέ!

φύλλο, γιαούρτι, λάδι, αβγά, πορτοκάλι, κρέμα γάλακτος

Σγουρόπιτα σα σουφλέ!

Για να σιροπιάσω, θα πρέπει είτε το σιρόπι μου είτε η πίτα μου να είναι κρύο.

~

Τη συγκεκριμένη πίτα τη συναντάμε σε διάφορες τοποθεσίες με διαφορετικές ονομασίες, όπως "πορτοκαλόπιτα" ή "σουλτάνα".

Γαλατόπιτα

γάλα, σιμιγδάλι, αβγά

Γαλατόπιτα

Παραδοσιακό γλυκό με προέλευση από τη Μάνη.

~

Εάν θέλω να κάνω λιγότερο γλυκιά την πίτα, μπορώ να μειώσω τις κούπες της ζάχαρης σε 2.

Κολομπαρόπιτα διαφορετική!

κολοκυθάκια, ρύζι, αβγά, γάλα

Κολομπαρόπιτα διαφορετική!

Παραδοσιακό γλυκό, που το συναντάμε σε διαφορετικές εκδοχές, ακόμη και σε αλμυρές. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκερό, είναι όμως πρωτότυπο. Ακόμη κι αν δεν σας αρέσουν τα κολοκυθάκια, όπως εμένα, θα σας ξαφνιάσει το τι μπορεί να φτιαχτεί με τη συγκεκριμένη πρώτη ύλη. 

~

Τρώγετε τόσο ζεστό όσο και κρύο. 

Καρυδόπιτα

καρύδια, αβγά, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

Καρυδόπιτα

Σιροπιάζω την καρυδόπιτα όσο είναι ζεστό και το σιρόπι και το γλυκό μου.

~

Εάν φαίνεται πολλή η ποσότητα του σιροπιού δεν ανησυχώ, αφού το κέικ θα το ρουφήξει όλο.