Αρωματικό κέικ, που είναι και νηστίσιμο κι έχει μια έξτρα γλυκιά γεύση, αυτή της μαρμελάδας βερίκοκο.
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το καλαμποκέλαιο, την άχνη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και την σκόνη αμυγδάλου. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ, λαδωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C 20' και στους 160°C για περίπου 40' ακόμα.
Όταν κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με την μαρμελάδα βερίκοκο.
Το γαρνίρουμε με το χοντροκομμένο αμύγδαλο και το πασπαλίζουμε με την άχνη.