Συνταγές για γλυκά

Παγωτό βανίλια

Συνταγή Παγωτό βανίλια

Παγωτό βανίλια

Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: glykatzou

Ο λόγος που κάνω την όλη διαδικασία ψύξης-ανακατέματος και την επαναλαμβάνω, είναι για να πετύχω μια απαλή και λεία υφή στο παγωτό μου αλλά και για να μην πιάσει πάγο στο εσωτερικό του.

Υλικά

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα χύνω το γάλα και την κρέμα γάλακτος ή τα δύο είδη κρέμας γάλακτος κι αφήνω να πάρουν μια βράση. Σε ένα μπολ χτυπάω πρόχειρα τα κροκάδια με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και προσθέτω το αλάτι κι ελάχιστη από τη ζεστή κρέμα που βράζω. Χαμηλώνω την ένταση της φωτιάς και ρίχνω το μείγμα με τα κροκάδια στην κατσαρόλα. Ανακατεύω συνεχώς κι αφήνω να σιγοβράσει για 10', μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Μεταφέρω το μείγμα σε ειδικό σκεύος για την κατάψυξη και προσθέτω τη βανίλια. Καλύπτω το μείγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να ακουμπά την κρέμα για να μην κάνει κρούστα κι αφήνω στο ψυγείο για 4 ώρες.

Βάζω για λίγη ώρα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη το μπολ, μέσα στο οποίο θα μεταγγίσω το παγωτό μου. Μεταφέρω εκεί το κρύο παγωτό και το χτυπάω στο χέρι ή με το μίξερ. Μεταφέρω στο ειδικό σκεύος για την κατάψυξη, καλύπτω κι αφήνω στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζω, χτυπάω στο μίξερ κι επαναφέρω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά την όλη διαδικασία και τέλος, αποθηκεύω το παγωτό μου στην κατάψυξη.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Σεμιφρέντο κάστανο

αβγά, κρέμα γάλακτος, κάστανα

Σεμιφρέντο κάστανο

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό. 

~

Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!

 

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, χαλβάς, σουσάμι

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

Ένα παγωτό σπιτικό ή ένα αγορασμένο καλής ποιότητας, που δεν έχει "ταλαιπωρηθεί" ιδιαίτερα, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη από 2 έως 4 μήνες.
"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

σιμιγδάλι, αβγά

"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύουμε να ταΐσουμε λόχο ή να διοργανώσουμε παγωτό-πάρτυ, μπορούμε να κάνουμε μικρότερη.
Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

κρασί, γλυκόζη, φράουλα, μέντα

Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

Απολαυστικό σορμπέ με απίθανο χρώμα, υφή και γεύση. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι... Και σε παραλλαγές, φυσικά! ~ Είναι λίγο μπελάς στο φτιάξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Σεμιφρέντο φράουλα

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, φράουλα

Σεμιφρέντο φράουλα

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού. 
Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

φράουλα, ξύδι, κρέμα γάλακτος

Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Μη σας ξενίζει η ύπαρξη του μπαλσάμικου ξυδιού σε μια γλυκιά συνταγή. Στην προκειμένη, βοηθά στην ένταση της φράουλας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
γρανίτα λεμόνι

λεμόνι

γρανίτα λεμόνι

Ζήτω το λεμόνι. Τέλεια ιδέα για τις καυτές μέρες του θέρους. Ή επειδή έτσι γουστάρετε.
Σορμπέ ανανά

λεμόνι, μέντα, ανανάς

Σορμπέ ανανά

Για ένα πιο εντυπωσιακό κι εξωτικό σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του ανανά για το σορμπέ μας, αντί για μπολάκια ή ψηλά ποτήρια.