Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : 24-30 κομμάτια
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : 2-3 ώρες (ψυγείο)

Σοκολατάκια με βατόμουρο

Κατηγορία: Finger... Dessert! / Gourmet Επιδόρπιο / Σοκολατάκια

από το χρήστη: Φοίβη

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σκόνη κακάο ό,τι γεύση θέλω. Απλώς έχω κατά νου ότι θα δώσει την πρώτη γεύση στα σοκολατάκια μου.

~

Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για βατόμουρα να χρησιμοποιήσω κι άλλα φρούτα κονσέρβα. Τα προτιμώ από τα φρέσκα, γιατί δεν έχουν σποράκια.

Τα διατηρώ στο ψυγείο.

Υλικά

για την επικάλυψη:

ΣοκολατάκιαΚουβερτούραΦρούταΒατόμουραΒατόμουροΦρούτα ΚονσέρβαΦρούτα ΚονσέρβαςΚακάοΓκανάζΓκουρμέΓκουρμέ ΕπιδόρπιοΓκουρμέ ΣοκολατάκιαGourmetGourmet ΕπιδόρπιοGourmet Σοκολατάκια

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύω, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ενωθούν τα δύο υλικά, σχηματίζοντας μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω στο μείγμα τα βατόμουρα κι ανακατεύω να πάνε παντού. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες, να σφίξει καλά.

Βγάζω τη σταθεροποιημένη σοκολάτα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι ή scoop παγωτού φτιάχνω μπαλίτσες, τις οποίες στρογγυλεύω με τα χέρια.

για την επικάλυψη:

Σε ένα πιάτο ή μεγάλο μπολ ρίχνω μπόλικο κακάο (δε χρειάζεται να είναι άγλυκο) και ρολάρω μέσα τα σοκολατάκια μου.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές