Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Σοκολατάκια
από το χρήστη: Φοίβη
Μπορώ να χρησιμοποιήσω σκόνη κακάο ό,τι γεύση θέλω. Απλώς έχω κατά νου ότι θα δώσει την πρώτη γεύση στα σοκολατάκια μου.
~
Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για βατόμουρα να χρησιμοποιήσω κι άλλα φρούτα κονσέρβα. Τα προτιμώ από τα φρέσκα, γιατί δεν έχουν σποράκια.
Τα διατηρώ στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύω, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ενωθούν τα δύο υλικά, σχηματίζοντας μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω στο μείγμα τα βατόμουρα κι ανακατεύω να πάνε παντού. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες, να σφίξει καλά.
Βγάζω τη σταθεροποιημένη σοκολάτα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι ή scoop παγωτού φτιάχνω μπαλίτσες, τις οποίες στρογγυλεύω με τα χέρια.
Σε ένα πιάτο ή μεγάλο μπολ ρίχνω μπόλικο κακάο (δε χρειάζεται να είναι άγλυκο) και ρολάρω μέσα τα σοκολατάκια μου.
Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!
~
Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.