Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 40' (φούρνος)

Χαλβάς με φιστίκι Αιγίνης

Κατηγορία: Γιορτινά Γλυκίσματα / Διάφορα / Νηστίσιμα

από το χρήστη: fanny-m

Ο αγαπημένος, σιμιγδαλένιος χαλβάς, διανθισμένος με μπόλικο φιστίκι Αιγίνης.
Υλικά

για το σιρόπι:

για το χαλβά:

για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)

ΧαλβάςΣιμιγδαλένιος ΧαλβάςΣιμιγδάλιΝηστείαΝηστίσιμα ΓλυκάΠαραδοσιακό ΓλυκόΓιορτέςΓιορτινό ΓλυκόΣιρόπιΧυμόςΧυμός ΛεμονιούΓάλα ΚαρύδαςΦιστίκι ΑιγίνηςΦιστίκιΞηροί ΚαρποίΚανέλαΕλαιόλαδοΛάδι

Ξεκινάμε με το σιρόπι, μια και θέλουμε να περιχύσουμε τον χαλβά, όσο το σιρόπι θα είναι κρύο αλλά το γλυκό μας από το φούρνο.

για το σιρόπι:

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι: το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για 8' περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

για το χαλβά:

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την άχνη, το φιστίκι (όσο λεπτοτριμμένο το θέλουμε εμείς) και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για χαλβά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40' περίπου. Βγάζουμε το χαλβά από το φούρνο και τον περεχύνουμε όσο είναι ζεστός με το σιρόπι, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το ξύλο κανέλας.

για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)

Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, τον πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε. 

 

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια
Χειροποίητα Marshmallows
Λουκουμάδες
Ταχινόπιτα
Καριόκες... από σπίτι! lol