Συνταγές για γλυκά

Χαλβάς με φιστίκι Αιγίνης

Συνταγή Χαλβάς με φιστίκι Αιγίνης

Χαλβάς με φιστίκι Αιγίνης

Κατηγορία: Γιορτινά Γλυκίσματα , Διάφορα , Νηστίσιμα

από το χρήστη: fanny-m

Ο αγαπημένος, σιμιγδαλένιος χαλβάς, διανθισμένος με μπόλικο φιστίκι Αιγίνης.

Υλικά

Διαδικασία

Ξεκινάμε με το σιρόπι, μια και θέλουμε να περιχύσουμε τον χαλβά, όσο το σιρόπι θα είναι κρύο αλλά το γλυκό μας από το φούρνο.

για το σιρόπι:

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι: το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για 8' περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

για το χαλβά:

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την άχνη, το φιστίκι (όσο λεπτοτριμμένο το θέλουμε εμείς) και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για χαλβά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40' περίπου. Βγάζουμε το χαλβά από το φούρνο και τον περεχύνουμε όσο είναι ζεστός με το σιρόπι, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το ξύλο κανέλας.

για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)

Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, τον πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε. 

 

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
Ταχινόπιτα

ταχίνι, καρύδια, γαρίφαλο, πορτοκάλι

Ταχινόπιτα

Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!

Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
Καριόκες... από σπίτι! lol

αβγά, μπισκότα, καρύδια, αλκοόλ

Καριόκες... από σπίτι! lol

Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.

~

Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!