Κατηγορία: Γιορτινά Γλυκίσματα / Διάφορα / Νηστίσιμα
από το χρήστη: fanny-m
Ξεκινάμε με το σιρόπι, μια και θέλουμε να περιχύσουμε τον χαλβά, όσο το σιρόπι θα είναι κρύο αλλά το γλυκό μας από το φούρνο.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι: το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για 8' περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την άχνη, το φιστίκι (όσο λεπτοτριμμένο το θέλουμε εμείς) και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για χαλβά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40' περίπου. Βγάζουμε το χαλβά από το φούρνο και τον περεχύνουμε όσο είναι ζεστός με το σιρόπι, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το ξύλο κανέλας.
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, τον πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.