Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake , Νηστίσιμα
από το χρήστη: fanny-m
Νηστίσιμη πανακότα που φιγουράρει κάτω από αραιωμένο σιροπάκι μελιού.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα και τα βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα κατεβάζουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, που τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και στραγγίσει. Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη κι αρχίσει να κρυώνει το μείγμα.
Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και μοιράζουμε σε φορμάκια ή σε μπολάκια. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει καλά (αρκετές ώρες). Ξεφορμάρουμε βουτώντας κάθε φόρμα για δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και σερβρίρουμε.
Ρίχνουμε πάνω από την πανακότα λίγο μέλι αραιωμένο με λίγο ζεστό νερό.
Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!
~
Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Νηστίσιμο γλυκό που, αν δε συμπαθείτε ιδιαίτερα τα γλυκερά γλυκά, μπορείτε να παραλείψετε το σιρόπι και ιδού: πιτάκια με χουρμάδες.
~
Με την ίδια λογική, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με αποξηραμένα βερίκοκα κλπ..