Κατηγορία: Μαρμελάδες & Ζελέ , Νηστίσιμα
από το χρήστη: fanny-m
Νηστίσιμο ζελέ για όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα γλυκερά γλυκά. Υπάρχουν και εκείνοι!
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3'. Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, που τα έχουμε ήδη μαλακώσει σε κρύο νερό και στραγγίσει με τα χέρια. Ανακατεύουμε, και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Όταν αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε το γάλα καρύδας και την τριμμένη καρύδα, ανακατεύοντας ζωηρά. Γεμίζουμε ατομικές φόρμες ή μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Κόβουμε τα βερίκοκα σε φετούλες. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα βερίκοκα με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν πολτός. Τα βράζουμε για 2'-3', αποσύρουμε, προσθέτουμε τη βότκα κι αφήνουμε τη σως να κρυώσει.
Πριν σερβίρουμε το ζελέ, το περεχύνουμε με τη σως βερίκοκου.
Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!
~
Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Νηστίσιμο γλυκό που, αν δε συμπαθείτε ιδιαίτερα τα γλυκερά γλυκά, μπορείτε να παραλείψετε το σιρόπι και ιδού: πιτάκια με χουρμάδες.
~
Με την ίδια λογική, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με αποξηραμένα βερίκοκα κλπ..