Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : -

μουσταλευριά

Σπιτική μουσταλευριά, έτσι για να νιώσουμε όλα τα αρώματα και την οξύτητα του μούστου.

~

Ο μούστος είναι ο χυμός που προκύπτει από τις ρώγες των σταφυλιών (στα πατητήρια). Άλλοτε είναι λευκός κι άλλοτε κόκκινος και χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στο πετιμέζι, το μουστοκούλουρο και την μουσταλευριά.

Υλικά

για το πασπάλισμα:

Ξηροί ΚαρποίΚαρύδιαΣουσάμιΜπαχαρικάΜπαχάριαΚανέλαΠαραδοσιακό ΓλυκόΦρέσκα ΦρούταΦρούταΣταφύλιΜούστοςΜουσταλευριά

Αδειάζουμε τα 375γρ. μούστου σε κατσαρόλα και τον βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο μούστο με το αλεύρι. Όταν ζεσταθεί ο μούστος, ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Αδειάζουμε αμέσως τον μισό μούστο σε στεφάνι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ., καλύπτουμε με μια στρώση από τις ρώγες του σταφυλιού και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Αφαιρούμε το στεφάνι, κολλάμε το σουσάμι γύρω από το γλυκό μας και το πασπαλίζουμε με τα καρύδια και την κανέλα. Διατηρούμε τη μουσταυλεριά στο ψυγείο.
 

Σχετικές συνταγές