Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια
από το χρήστη: fanny-m
Διατηρείται εκτός ψυγείου.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30' περίπου και την ανοίγουμε σε φόρμα τάρτας 20-22 εκ..
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αβγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.
Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα καρύδια, χοντροκομμένα, ψιλοκομμένα ή όπως τα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45'-50'.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και όσο είναι ακόμα ζεστή την περιχύνουμε με το μέλι.
Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση.
Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!