Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια
από το χρήστη: fanny-m
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30' περίπου και την ανοίγουμε σε φόρμα τάρτας 20-22 εκ..
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αβγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.
Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα καρύδια, χοντροκομμένα, ψιλοκομμένα ή όπως τα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45'-50'.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και όσο είναι ακόμα ζεστή την περιχύνουμε με το μέλι.