Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 45'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (ψήσιμο) & πολλές ώρες (ψυγείο)

τάρτα με βερίκοκα

Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια

από το χρήστη: Μαιρούλα

Μπορούμε να σερβίρουμε τη φρουτένια τάρτα είτε δροσερή, αν την αφήσουμε για 30' στο ψυγείο ή ακόμη και σε χλιαρή θερμοκρασία, από το φούρνο.

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
 

Υλικά

για τη ζύμη:

για την κρέμα αμυγδάλου:

για το γαρνίρισμα:

για το πασπάλισμα:

ΑλκοόλΡούμιΜαύρο ΡούμιΞηροί ΚαρποίΛεβάνταΑμυγδαλόσκονηΑποφλοιωμένα ΑμύγδαλαΑμύγδαλαΚονσέρβαΒερίκοκο ΚονσέρβαΚομπόσταΒερίκοκο ΚομπόσταΦρέσκα ΦρούταΦρούταΒερίκοκαΒερίκοκοΤάρτα Με ΒερίκοκαΤάρτα ΒερίκοκουΤάρτα ΒερίκοκοΤάρτα ΦρούτωνΤάρτα

για τη ζύμη:

Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ενιαία ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου, σκεπασμένη και ανοίγουμε φύλλο σε φόρμα τάρτας 20-22 εκ..
 

για την κρέμα αμυγδάλου:

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αβγά και το ρούμι. Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες στο ψυγείο.

για το γαρνίρισμα: 

Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα αμυγδάλου και βάζουμε από πάνω τα βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση (αν είναι κονσέρβας τα στραγγίζουμε καλά και τα στεγνώνουμε από το σιρόπι τους, βάζοντάς τα πάνω σε χαρτί κουζίνας).

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'.

για το πασπάλισμα:

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με τη ζάχαρη και τη λεβάντα και ξαναψήνουμε για 30' ακόμα στους 160°C.
 

 

Σχετικές συνταγές