Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 1 ώρα & 15'
Σερβίρει : 25 κομμάτια
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (ψυγείο) & 10' (κατάψυξη) & 15' (φούρνος)

Ταρτάκια φράουλας

Μπορώ να αποθηκεύσω το ζυμάρι στην κατάψυξη μέχρι και για 1 μήνα. Βγάζω το ζυμάρι, το αφήνω 30' να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σχηματίζω τάρτες.
Υλικά

για την τάρτα:

για την κρέμα πατισερί:

για την διακόσμηση:

ΤάρταΤάρτεςΤάρτα ΦρούτωνΤάρτες ΦρούτωνΒότκαΞύδιΑλκοόλΚρέμα ΠατισερίΒασική ΚρέμαΒασική Κρέμα ΖαχαροπλαστικήςΒασική Κρέμες Για ΤαρτάκιαΦρούταΦρέσκα Φρούτα

για την τάρτα:

Ζυγίζουμε το βούτυρο και κόβουμε 100γρ, τα οποία αφήνουμε στο ψυγείο. Από την υπόλοιπη ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε τώρα, την κόβουμε σε κομμάτια. Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Ρίχνω το βούτυρο που έχω αφήσει έξω και με τα χέρια δουλεύω το μείγμα, σχηματίζοντας χοντρά ψίχουλα.

Μεταφέρω το μείγμα σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει καλά (polybag), προσθέτω το κρύο βούτυρο (100γρ.) κατευθείαν από το ψυγείο, αφαιρώ τον αέρα και κλείνω. Με τον πλάστη ρολάρω πάνω στη σακούλα δημιουργώντας ένα ενιαίο μείγμα από χοντρά ψίχουλα βουτύρου. Αφήνω τη σακούλα με το μείγμα στην κατάψυξη για 10', ώστε να σταθεροποιηθούν καλά τα ψίχουλα. Όση ώρα περιμένω να βγάλω το μείγμα από την κατάψυξη, αφήνω στο ψυγείο μου ένα μεγάλο, καθαρό μπολ.

Βγάζω το μπολ και ρίχνω μέσα τη ζύμη που μόλις πάγωσα. Προσθέτω τα 50ml από την κρύα βότκα καθώς και τα 50ml από το κρύο νερό. Δουλεύω όλη τη ζύμη με τα χέρια, να ομογενοποιηθούν πολύ καλά όλα τα υλικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια σπάτουλα αν προτιμάμε. Ρίχνω στο μείγμα και την υπόλοιπη βότκα όπως και το νερό και συνεχίζω το ανακάτεμα.

Μεταφέρω τη ζύμη πίσω στο polybag, κλείνω καλά αφαιρώντας τον αέρα και δουλεύω με τα χέρια το ζυμάρι, μέχρι να γίνει ελαστικό κι ενιαίο. Αν φτιάξω μια τάρτα, στρώνω τη ζύμη σε ταρτιέρα και την αφήνω στο ψυγείο για 1 νύχτα. Εναλλακτικά, αν σκοπεύω να φτιάξω μικρά ταρτάκια, μεταφέρω τη ζύμη στις φόρμες κι επίσης τις αφήνω στο ψυγείο, να σφίξει και να στεγνώσει η ζύμη.

Προθερμαίνω το φούρνο, βγάζω τις τάρτες από το ψυγείο και τις ψήνω στους 190°C για 15' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα.

για την κρέμα πατισερί:

Σε μέτρια φωτιά και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη βανίλια. Αφήνω να πάρει βράση το μείγμα και το κατεβάζω από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ ανακατεύω ζωηρά τα κροκάδια με την άχνη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να φύγει η πολλή αβγουλίλα. Προσθέτω το κορν φλάουρ κι ενώνω. Χύνω το ζεστό γάλα στο μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Μεταγγίζω το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και το αφήνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύω συνέχεια για αρκετά λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

για τη συναρμολόγηση:

Γεμίζω τις ψημένες τάρτες ή την τάρτα με την κρέμα πατισερί που έχει κρυώσει.

για την διακόσμηση:

Διακοσμώ την τάρτα μου με φρέσκα φρούτα, ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες!

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το not-thekitchensink.blogspot.com)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές