Συνταγές για γλυκά

Ταρτάκια φράουλας

Συνταγή Ταρτάκια φράουλας

Ταρτάκια φράουλας

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Τάρτες-Ταρτάκια

από το χρήστη: glykatzou

Μπορώ να αποθηκεύσω το ζυμάρι στην κατάψυξη μέχρι και για 1 μήνα. Βγάζω το ζυμάρι, το αφήνω 30' να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σχηματίζω τάρτες.

Υλικά

Διαδικασία

για την τάρτα:

Ζυγίζουμε το βούτυρο και κόβουμε 100γρ, τα οποία αφήνουμε στο ψυγείο. Από την υπόλοιπη ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε τώρα, την κόβουμε σε κομμάτια. Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Ρίχνω το βούτυρο που έχω αφήσει έξω και με τα χέρια δουλεύω το μείγμα, σχηματίζοντας χοντρά ψίχουλα.

Μεταφέρω το μείγμα σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει καλά (polybag), προσθέτω το κρύο βούτυρο (100γρ.) κατευθείαν από το ψυγείο, αφαιρώ τον αέρα και κλείνω. Με τον πλάστη ρολάρω πάνω στη σακούλα δημιουργώντας ένα ενιαίο μείγμα από χοντρά ψίχουλα βουτύρου. Αφήνω τη σακούλα με το μείγμα στην κατάψυξη για 10', ώστε να σταθεροποιηθούν καλά τα ψίχουλα. Όση ώρα περιμένω να βγάλω το μείγμα από την κατάψυξη, αφήνω στο ψυγείο μου ένα μεγάλο, καθαρό μπολ.

Βγάζω το μπολ και ρίχνω μέσα τη ζύμη που μόλις πάγωσα. Προσθέτω τα 50ml από την κρύα βότκα καθώς και τα 50ml από το κρύο νερό. Δουλεύω όλη τη ζύμη με τα χέρια, να ομογενοποιηθούν πολύ καλά όλα τα υλικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια σπάτουλα αν προτιμάμε. Ρίχνω στο μείγμα και την υπόλοιπη βότκα όπως και το νερό και συνεχίζω το ανακάτεμα.

Μεταφέρω τη ζύμη πίσω στο polybag, κλείνω καλά αφαιρώντας τον αέρα και δουλεύω με τα χέρια το ζυμάρι, μέχρι να γίνει ελαστικό κι ενιαίο. Αν φτιάξω μια τάρτα, στρώνω τη ζύμη σε ταρτιέρα και την αφήνω στο ψυγείο για 1 νύχτα. Εναλλακτικά, αν σκοπεύω να φτιάξω μικρά ταρτάκια, μεταφέρω τη ζύμη στις φόρμες κι επίσης τις αφήνω στο ψυγείο, να σφίξει και να στεγνώσει η ζύμη.

Προθερμαίνω το φούρνο, βγάζω τις τάρτες από το ψυγείο και τις ψήνω στους 190°C για 15' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα.

για την κρέμα πατισερί:

Σε μέτρια φωτιά και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη βανίλια. Αφήνω να πάρει βράση το μείγμα και το κατεβάζω από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ ανακατεύω ζωηρά τα κροκάδια με την άχνη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να φύγει η πολλή αβγουλίλα. Προσθέτω το κορν φλάουρ κι ενώνω. Χύνω το ζεστό γάλα στο μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Μεταγγίζω το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και το αφήνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύω συνέχεια για αρκετά λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

για τη συναρμολόγηση:

Γεμίζω τις ψημένες τάρτες ή την τάρτα με την κρέμα πατισερί που έχει κρυώσει.

για την διακόσμηση:

Διακοσμώ την τάρτα μου με φρέσκα φρούτα, ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες!

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το not-thekitchensink.blogspot.com)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Τάρτα με βερίκοκα

βερίκοκο

Τάρτα με βερίκοκα

Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Τάρτα με κυδώνι

μαρμελάδα, σταφίδες

Τάρτα με κυδώνι

Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Τάρτα με γιαούρτι και δημητριακά

δημητριακά πρωινού, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, φρούτα

Τάρτα με γιαούρτι και δημητριακά

Ένα ελαφρύ γλυκό που συνδυάζει γεύση και διατροφή. Έτσι, για να μην έχετε τύψεις!
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
Ταρτάκια με φρούτα

τάρτα, γάλα, κρέμα γάλακτος, αβγά, φρούτα

Ταρτάκια με φρούτα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μικρά ταρτάκια, φωλιές, τις οποίες να καλύψουμε πρώτα με λιωμένη κουβερτούρα! Τα ζαχαροπλαστεία διαθέτουν και φωλιές και ταρτάκια.
Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

αβγά, λουλούδια

Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 

Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

λουλούδια

Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

 

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.