Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ
από το χρήστη: glykatzou
Το Prosecco που προτείνει η συνταγή, είναι ένας λευκός αφρώδης οίνος, ξηρός έως πολύ ξηρός, που σε άλλες εμφιαλώσεις δίνεται ως τελείως αφρώδης (spumante) και σε άλλες ως ελαφρώς αφρώδης (frizzante).
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη σαμπάνια, το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη κι αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτω τέλος τα σμέουρα κι ανακατεύω να αρχίσουν να διαλύονται. Κατεβάζω από τη φωτιά. Αφήνω στην άκρη για 15'. Περνάω το μείγμα μέσα από σουρωτήρι, πατώντας ελαφρώς τα φρούτα με τα χέρια ή με το πίσω μέρος μιας κουτάλας. Έτσι θα έχω το μάξιμουμ από τους χυμούς τους, αφήνοντας απέξω τα σπόρια.
Μεταφέρω το περιεχόμενο σε μπολ, σκεπασμένο μεμβράνη, στο ψυγείο για 1 νύχτα, να κρυώσει καλά. Την επομένη, το δουλεύω στην παγωτομηχανή, σαν παγωτό. Εναλλακτικά: Μεταγγίζω το περιεχόμενο σε ένα σκεύος που κάνει να μπει στην κατάψυξη, κατά προτίμηση ρηχό. Αφήνω το σκεύος 1 ώρα στην κατάψυξη, το βγάζω κι ανακατεύω πολύ καλά, να μαλακώσει η κρέμα και να μην πιάσει πάγο. Ξαναβάζω στην κατάψυξη κι επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία 3-4 φορές, κάθε 1 ώρα.
Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό.
~
Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!