Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : 4
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 1 νύχτα (ψυγείο) & πολλές ώρες (κατάψυξη)

Σορμπέ από βατόμουρα

Το Prosecco που προτείνει η συνταγή, είναι ένας λευκός αφρώδης οίνος, ξηρός έως πολύ ξηρός, που σε άλλες εμφιαλώσεις δίνεται ως τελείως αφρώδης (spumante) και σε άλλες ως ελαφρώς αφρώδης (frizzante).
Υλικά
ΣορμπέΣορμπέ ΒατόμουρουΣορμπέ ΒατόμουρωνΣορμπέ Από ΒατόμουραΣορμπέ Με ΒατόμουραΒατόμουραΒατόμουροΣμέουραΦρούταΦρέσκα ΦρούταΦρούτα Του ΔάσουςΚρασίΛευκό ΚρασίΑφρώδης ΟίνοςΟίνοςΣαμπάνια

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη σαμπάνια, το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη κι αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτω τέλος τα σμέουρα κι ανακατεύω να αρχίσουν να διαλύονται. Κατεβάζω από τη φωτιά. Αφήνω στην άκρη για 15'. Περνάω το μείγμα μέσα από σουρωτήρι, πατώντας ελαφρώς τα φρούτα με τα χέρια ή με το πίσω μέρος μιας κουτάλας. Έτσι θα έχω το μάξιμουμ από τους χυμούς τους, αφήνοντας απέξω τα σπόρια.

Μεταφέρω το περιεχόμενο σε μπολ, σκεπασμένο μεμβράνη, στο ψυγείο για 1 νύχτα, να κρυώσει καλά. Την επομένη, το δουλεύω στην παγωτομηχανή, σαν παγωτό. Εναλλακτικά: Μεταγγίζω το περιεχόμενο σε ένα σκεύος που κάνει να μπει στην κατάψυξη, κατά προτίμηση ρηχό. Αφήνω το σκεύος 1 ώρα στην κατάψυξη, το βγάζω κι ανακατεύω πολύ καλά, να μαλακώσει η κρέμα και να μην πιάσει πάγο. Ξαναβάζω στην κατάψυξη κι επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία 3-4 φορές, κάθε 1 ώρα.

~δοκίμασέ το!~
 

Σχετικές συνταγές