Συνταγές για γλυκά

Μακαρόν βανίλιας με γέμιση από μασκαρπόνε & μύρτιλα

Συνταγή Μακαρόν βανίλιας με γέμιση από μασκαρπόνε & μύρτιλα

Μακαρόν βανίλιας με γέμιση από μασκαρπόνε & μύρτιλα

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Διάφορα

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Διατηρώ τα μακαρόν κλεισμένα αεροστεγώς στο ψυγείο και τα αφήνω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30΄πριν τα σερβίρω.

~

Για να βρείτε όλα τα μυστικά για πετυχημένα μακαρόν, διαβάστε εδώ.

Υλικά

Διαδικασία

για τα μακαρόν:

Στο μπλέντερ τρίβω καλά την άχνη, τα αμύγδαλα και τη βανίλια, σε σκόνη. Στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάω τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός. Προσθέτω τη ζάχαρη σε αυτό το σημείο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια μαρέγκα με μυτούλες στην κορυφή. Δεν το παρακάνω στο χτύπημα. Προσθέτω το μείγμα με τα αμύγδαλα και με τη σπάτουλα αναμειγνύω, χωρίς να ξεπεράσω τις 50 φορές ανακατέματος. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν, σηκώνοντας τη σπάτουλα από την κρέμα, αυτή κάθεται μέσα σε 10''.

Γεμίζω τη σακούλα του κορνέ με το μείγμα για μακαρόν και χρησιμοποιώ μεγάλη, ίσια μύτη. Σχηματίζω μικρά δισκάκια πάνω σε λαδόχαρτο ή σιλπάτ, αν έχω. Αφήνω τα δισκάκια να στεγνώσουν για 30'.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 15'-20', μέχρι τα μακαρόν να έχουν στεγνώσει καλά αν τα αγγίξουμε και πατήσουμε ελαφρώς. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω πάνω στο λαδόχαρτο για 10' να κρυώσουν, πριν τα αφαιρέσω. Αν δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τα μακαρόν άμεσα και να τα γεμίσω, μπορώ να τα διατηρήσω κλεισμένα αεροστεγώς στο ψυγείο.

για τη γέμιση:

Ανακατεύω ζωηρά σε ένα μπολ το μασκαρπόνε με τα μύρτιλα, να ομογενοποιηθούν.

για τη συναρμολόγηση:

Αλείφω τη μία δόση από τα μακαρόν με τη γέμιση, είτε χρησιμοποιώντας κουταλάκι, μαχαίρι ή ακόμη και κορνέ και τα κλείνω, πατώντας ελαφρά, με την άλλη μιδή δόση.

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

 

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.