Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Διάφορα
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Διατηρώ τα μακαρόν κλεισμένα αεροστεγώς στο ψυγείο και τα αφήνω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30΄πριν τα σερβίρω.
~
Για να βρείτε όλα τα μυστικά για πετυχημένα μακαρόν, διαβάστε εδώ.
Στο μπλέντερ τρίβω καλά την άχνη, τα αμύγδαλα και τη βανίλια, σε σκόνη. Στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάω τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός. Προσθέτω τη ζάχαρη σε αυτό το σημείο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια μαρέγκα με μυτούλες στην κορυφή. Δεν το παρακάνω στο χτύπημα. Προσθέτω το μείγμα με τα αμύγδαλα και με τη σπάτουλα αναμειγνύω, χωρίς να ξεπεράσω τις 50 φορές ανακατέματος. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν, σηκώνοντας τη σπάτουλα από την κρέμα, αυτή κάθεται μέσα σε 10''.
Γεμίζω τη σακούλα του κορνέ με το μείγμα για μακαρόν και χρησιμοποιώ μεγάλη, ίσια μύτη. Σχηματίζω μικρά δισκάκια πάνω σε λαδόχαρτο ή σιλπάτ, αν έχω. Αφήνω τα δισκάκια να στεγνώσουν για 30'.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 15'-20', μέχρι τα μακαρόν να έχουν στεγνώσει καλά αν τα αγγίξουμε και πατήσουμε ελαφρώς. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω πάνω στο λαδόχαρτο για 10' να κρυώσουν, πριν τα αφαιρέσω. Αν δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τα μακαρόν άμεσα και να τα γεμίσω, μπορώ να τα διατηρήσω κλεισμένα αεροστεγώς στο ψυγείο.
Ανακατεύω ζωηρά σε ένα μπολ το μασκαρπόνε με τα μύρτιλα, να ομογενοποιηθούν.
Αλείφω τη μία δόση από τα μακαρόν με τη γέμιση, είτε χρησιμοποιώντας κουταλάκι, μαχαίρι ή ακόμη και κορνέ και τα κλείνω, πατώντας ελαφρά, με την άλλη μιδή δόση.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!