Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα
από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)
Παραδοσιακό, νησιώτικο γλύκισμα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδραίικη.
Στο μπλέντερ τρίβουμε καλά σε σκόνη τα λευκά αμύγδαλα. Ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με την ψιλή ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο. Ζυμώνουμε το μείγμα και το ραντίζουμε με αρκετό ανθόνερο, προσθέτοντας σιγά-σιγά για να δούμε πόσο χρειάζεται, έτσι ώστε να γίνει η ζύμη μαλακή και να πλάθετε. Την πλάθουμε σε μικρά αχλαδάκια ή σε ό,τι σχήμα εμείς θέλουμε. Τα βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί ή σε λαδόχαρτο.
Τα ψήνουμε στους 150°C για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία τους. Πριν κρυώσουν τα ραντίζουμε με αρκετό ανθόνερο ή χρησιμοποιούμε πινελάκι και τα τυλίγουμε στην ζάχαρη άχνη. Μετά τα ξανατυλίγουμε στη ζάχαρη άχνη, ώστε να καλυφθούν καλά.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!