Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : -

κρέμα ζαχαροπλαστικής με μπανάνα!

Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Η κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής, τονισμένη με το άρωμα και το χρώμα της μπανάνας.
Υλικά
ΕσπεριδοειδήΧυμός ΠορτοκαλιούΧυμός ΛεμονιούΧυμόςΠορτοκάλιαΛεμόνιαΠορτοκάλιΛεμόνιΠολτοποιώΦρέσκα ΦρούταΦρούταΜπανάνεςΜπανάναΒασική Κρέμα ΖαχαροπλαστικήςΚρέμα ΖαχαροπλαστικήςΒασικές ΚρέμεςΚρέμα ΠατισερίΚρέμα

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Επιστρέφετε το μείγμα στην κατσαρόλα που βράσατε το γάλα, την τοποθετείτε σε μπεν μαρί (σε μεγαλύτερο κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και ζεσταίνετε την κρέμα για 15' περίπου.

Έχετε χτυπήσει πρόχειρα σε ένα μπολάκι τα κροκάδια. Ρίχνετε λίγη από τη ζεστή κρέμα στα κροκάδια των αβγών κι ανακατεύετε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε αυτό το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα κι αφήνετε να ζεσταθεί το μείγμα, πάντα ανακατεύοντας, για άλλα 2'-3'. Κατεβάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύετε να ενωθούν και την αφήνετε (στο ψυγείο) να κρυώσει καλά.

Στο μπλέντερ ή με το ειδικό εργαλείο, πολτοποιείτε την μπανάνα κομμένη σε φετάκια, μαζί με τους χυμούς. Προσθέτετε το μείγμα στην κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Άλλος τρόπος:
Βάζετε από την αρχή σε μπεν-μαρί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε τα κροκάδια των αβγών μαζί με λίγο κρύο γάλα. Δουλεύετε καλά το μείγμα. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 10' περίπου. Προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια και την αφήνετε να κρυώσει τελείως, στο ψυγείο. Στο μπλέντερ ή με το ειδικό εργαλείο, πολτοποιείτε την μπανάνα κομμένη σε φετάκια, μαζί με τους χυμούς. Προσθέτετε το μείγμα στην κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής.

~γιαμ γιαμ~