Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Διάφορα
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Φυσικά, αν θέλω να δώσω μια πιο ερωτική νότα στις σοκολατένιες φράουλες, μπορώ να χρησιμοποιήσω σαντιγί (ποικιλοτρόπως!)...
Πλένω τις φράουλες, χωρίς να αφαιρέσω τα κοτσάνια τους. Τις αφήνω πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Σε μια κατσαρόλα χύνω το γάλα και σπάω την κουβερτούρα σε κομμάτια. Αφήνω να ζεσταθεί, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να ενσωματωθεί με το γάλα. Αφού ενωθούν τα δύο υλικά, αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω στη σοκολατένια σως το μπράντι κι ανακατεύω. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.
Τοποθετώ πάνω από αλουμινόχαρτο μια σχαρίτσα ή αν δεν έχετε, στερεώστε στο νιπτήρα τη λαμαρίνα του φούρνου σας. Παίρνω τις φράουλες, τις κρατάω από το κοτσάνι και τις βουτάω μέσα στη σάλτσα της σοκολάτας. Τις αφήνω στη σχάρα να στεγνώσουν και να φύγει η περιττή κουβερτούρα, για 15'-30'.
Διακοσμώ με τις σοκολατένιες φράουλες μια πιατέλα και τις αφήνω στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!