Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 1
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (αναμονή ) & 40' (φούρνος)

ζύμη για μπουγάτσα

Κατηγορία: Βασικές Ζύμες

από το χρήστη: fanny-m

Σπιτική ζύμη για την παραδοσιακή κι αγαπημένη μπουγάτσα (με κρέμα).
Υλικά
ΜπουγάτσαΠαραδοσιακό ΓλυκόΦύλλοΦύλλο Για ΜπουγάτσαΖύμηΖύμη Για ΜπουγάτσαΒασική ΖύμηΗλιέλαιοΒασική ΣυνταγήΒασική Συνταγή Για Μπουγάτσα

Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ και τα αναμειγνύουμε με τον γάντζο για τις ζύμες επί 10' στη μέτρια ταχύτητα. Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας, δουλεύουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο. Φτιάχνουμε δύο μπάλες ζύμης, τις τοποθετούμε σε δύο λεκάνες που έχουμε λαδώσει ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε επί 1 ώρα να φουσκώσουν.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη, λειαίνουμε και φτιάχνουμε λεπτά φύλλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και στη ζύμη, για το δούλεμα, γαι να μην κολλάει.  Κόβουμε τα φύλλα με βρεγμένο μαχαίρι σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια.

(Ρίχνουμε λίγη κρέμα στην άκρη κάθε κομματιού και ρολάρουμε. Κλείνουμε τις άκρες του ρολού πιέζοντας απαλά με βρεγμένα δάχτυλα ή βάζοντας λίγο νεράκι στη ζύμη και διπλώνουμε για να μην ξεχειλίσει η κρέμα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C επί 40' περίπου, δηλδή ώσπου να ροδίσει η μπουγάτσα μας. ή όπως συνιστά η συνταγή μας)

Σχετικές συνταγές