Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 1
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 30' (ψυγείο) & 20' (φούρνος)

τάρτες για πάστα φλώρα (βασική ζύμη)

Κατηγορία: Βασικές Ζύμες

από το χρήστη: Top Chef!

Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια, αλλά και για την πάστα φλώρα!
Υλικά
ΤάρταΤαρτάκιαΠάστα ΦλώραΒασική ΖύμηΒασική ΣυνταγήΒασική Συνταγή Για ΤάρτεςΖύμηΞύσμαΞύσμα Πορτοκαλιού

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' στη μεσαία σκάλα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτω ένα-ένα τα αβγά, το μπέικιν, τη βανίλια και το ξύσμα κι ενώνω. Χαμηλώνω την σκάλα και προσθέτω τμηματικά το αλεύρι καλά κοσκινισμένο. Αφήνω τη ζύμη καλά τυλιγμένη με μεμβράνη για 30' στο ψυγείο.

Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη και ψήνω σε ταρτιέρα ή μικρές φόρμες για 20' στους 170°C, μέχρι να ροδίσει.

Σχετικές συνταγές