Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 1 ώρα
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : 36 ώρες (αναμονή)

γλυκό του κουταλιού Κεράσι

Κατηγορία: Γλυκά του Κουταλιού

από το χρήστη: glykatzou

Φυλάω για πολύ καιρό στο ντουλάπι μου το γλυκό του κουταλιού κεράσι. Για τις δύσκολες ώρες υπογλυκαιμίας, αλλά και για τρυφερό φίλεμα. ~ Το σπιτικό γλυκό του κουταλιού κεράσι θα είναι μαλακό, ζουμερό και φυσικά πιο σκουρόχρωμο, μια και θα το έχετε κάνει με τα φρέσκα κεράσια της αγοράς και χωρίς χρώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πετροκέρασα, αν και είναι άγλυκα σε σύγκριση με τα άλλα.
Υλικά
Γλυκό Του ΚουταλιούΓλυκό Του Κουταλιού ΚεράσιΚεράσιΚεράσιαΦρούταΦρέσκα ΦρούταΜαχλέπιΧυμόςΧυμός ΛεμονιούΆρωμαΧρώμαΠαραδοσιακό Γλυκό

Πλένω καλά τα κεράσια, αφαιρώ το κοτσανάκι τους και βγάζω τον πυρήνα (κουκούτσι) με το ειδικό εργαλείο. Στρώνω τα κεράσια μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στη χύτρα. Ρίχνω το κοπανισμένο μαχλέπι, τα καλύπτω γενναιόδωρα με τη ζάχαρη και ραντίζω από πάνω με το νερό, να πάει παντού. Σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι ή με μια πετσέτα και την αφήνω για 1 βράδυ, να βγάλουν αρώματα και ζουμιά τα φρούτα.

Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύω ζωηρά κι αφήνω σε χαμηλή φωτιά να δέσει το σιρόπι και να σχηματιστούν φουσκαλίτσες στην επιφάνεια. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μια πετσέτα κι αφήνω για 1 μέρα.

Την επομένη, με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τα κεράσια και τα κρατάω σε ένα μπολ. Βάζω την κατσαρόλα όπως είναι με το σιρόπι πάνω στη φωτιά και ζεσταίνω για λίγα λεπτά, χωρίς να το παρακάνω. Αυτό ουσιαστικά το κάνουμε για να ενσωματωθούν στο σιρόπι τα υγρά που έβγαλαν τα κεράσια την προηγούμενη μέρα.

Ρίχνω στο σιρόπι τα κεράσια που φύλαξα και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύω 1-2 γύρες κι αφήνω να σιγοβράσει λίγα λεπτά το γλυκό μου. Το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να πέσει η θερμοκρασία του. Αποστειρώνω βαζάκια και τα γεμίζω με το γλυκό του κουταλιού μου.

~δοκίμασέ το!~