Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

γκανάζι (για ταρτάκια)

Αν θέλω, μπορώ να σερβίρω την γκανάζ με ξηρούς καρπούς!
Υλικά
ΑλκοόλΠοτόΞύσμα ΚουβερτούραςΚουβερτούραΆγλυκο ΚακάοΚακάοΚρέμα ΓάλακτοςΓέμισηΕπικάλυψη ΓλυκώνΕπικάλυψηΕπικαλύψειςΓκανάζιΓκανάζΒασικές ΚρέμεςΒασική Συνταγή

Σε μια κατσαρόλα βράζω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κι ανακατεύω να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέτω το κακάο, ανακατεύω να ενσωματωθεί καλά κι αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη ή σε ξύσμα κι ανακατεύω ζωηρά. Αν θέλω προσθέτω τη βανίλια και το ποτό.

Σουρώνω την γκανάζ και την αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.