Συνταγές για γλυκά

γκανάζι (για ταρτάκια)

Συνταγή γκανάζι (για ταρτάκια)

γκανάζι (για ταρτάκια)

Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως , Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: Top Chef!

Αν θέλω, μπορώ να σερβίρω την γκανάζ με ξηρούς καρπούς!

Υλικά

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βράζω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κι ανακατεύω να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέτω το κακάο, ανακατεύω να ενσωματωθεί καλά κι αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη ή σε ξύσμα κι ανακατεύω ζωηρά. Αν θέλω προσθέτω τη βανίλια και το ποτό.

Σουρώνω την γκανάζ και την αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Σχετικές συνταγές

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

μέλι, κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.

Κρέμα πατισερί

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα πατισερί

Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.

~

Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!                                                                      

Κρέμα Πατισερί

γάλα, αβγά

Κρέμα Πατισερί

Καλύτερα να τη φτιάξετε μόνοι σας παρά να την αγοράσετε έτοιμη!
ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

γλυκόζη, αβγά

ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.

~

Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!

~

Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

αβγά, γλυκόζη

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

Πανεύκολη κρέμα, που μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε όλα τα μέρη ενός γλυκού στην κουζίνα! Εν προκειμένω, τη γέμιση για μπεζέδες!
Λευκή Κρέμα για γέμιση σε τούρτα

αβγά, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ

Λευκή Κρέμα για γέμιση σε τούρτα

Μια καλή ιδέα για να γεμίσουμε και να ενώσουμε τα παντεσπάνια μας. Σπιτικά και φυσικά!
Κρέμα βουτύρου (γέμιση) για μπισκότα

Κρέμα βουτύρου (γέμιση) για μπισκότα

Ένας εύκολος τρόπος για να γεμίσουμε τα μπισκότα μας, που δε χρειάζεται κιόλας ψυγείο!