Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα
από το χρήστη: Ορφέας
Μπορώ να περιχύσω τους λουκουμάδες με λιωμένη κουβερτούρα ή να τους βουτήξω σε λιωμένη σοκολάτα.
Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι. Βράζω σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και το μέλι, για 5', ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνω στην άκρη.
Κοσκινίζω το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ και προσθέτω το αλάτι. Ανακατεύω, κάνω μια τρύπα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνω το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού μαζί με το νερό. Ανακατεύω ζωηρά με το σύρμα, να ενωθούν όλα τα υλικά και να μην υπάρχουν γρομπαλάκια.
Βάζω λίγο λάδι στο τηγάνι να κάψει. Βρέχω τα χέρια μου, παίρνω ένα κομμάτι ζύμης και το πλάθω μπαλίτσα. Βρέχω ένα κουτάλι με (κρύο) λάδι, τοποθετώ μέσα την μπαλίτσα της ζύμης και την αφήνω απαλά στο τηγάνι. Επαναλαμβάνω για όσο κενό χώρο έχω στο τηγάνι τη φορά, μέχρι να χρησιμοποιήσω όλη μου τη ζύμη.
Μόλις ροδίσουν οι λουκουμάδες, τους βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνω λίγα λεπτά στο σκεύος με το σιρόπι, να τραβήξουν. Αφήνω να στεγνώσουν.
Γαρνίρω με κανέλα και χοντροκομμένο καρύδι, αν θέλω.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!