Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ
από το χρήστη: Top Chef!
Μπορώ να αυξομειώσω την ποσότητα ζάχαρης-λεμονιού, κατά τα γούστα μου.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύω να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού κι ανακατεύω. Χτυπάω πρόχειρα το ασπράδι να αφρίσει και το προσθέτω στο μείγμα. Αν θέλω, μπορώ να σουρώσω ώστε να αφαιρέσω το ξύσμα. Διαφορετικά φροντίζω να είναι πάρα πολύ λεπτές οι φλοίδες του λεμονιού.
Αποθηκεύω σε ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη. Κάθε 30', βγάζω και το δουλεύω στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω 2-3 φορές.
Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό.
~
Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!