Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

γλυκό του κουταλιού φράουλα

Κατηγορία: Γλυκά του Κουταλιού

από το χρήστη: Ορφέας

Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ μικρή ποσότητα από το σιρόπι που ετοιμάζουμε/βράζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χαράζουμε μια ευθεία με το κουτάλι ή το δάχτυλό μας. Εάν το σιρόπι ενωθεί, τότε δεν είναι έτοιμο ακόμη. Εάν η γραμμή, το κενό, παραμείνει, τότε έχει "δέσει".

~

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!
 

Υλικά
Αποστειρώνω ΒάζαΓλυκόζηΦρούταΦρέσκα ΦρούταΦράουλεςΦράουλαΓλυκό Του Κουταλιού ΦράουλαΓλυκό Του Κουταλιού

Καταρχάς φροντίζουμε να αγοράσουμε σφιχτές φράουλες και όχι ώριμες, έτοιμες να διαλυθούν, διότι θα μαλακώσουν πολύ κατά το βράσιμο και θα ανοίξουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω τη ζάχαρη με το νερό. Ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη κι αφήνω μέχρι το σιρόπι να φτάσει τους 145°C και να δέσει. Στο μεταξύ πλένω και καθαρίζω τις φράουλες. Αφού δέσει το σιρόπι, προσθέτω στο μείγμα τη γλυκόζη και τις φράουλες, τις ανακατεύω απαλά και τις αφήνω να πάρουν μια βράση.

Κατεβάζω από τη φωτιά κι αφήνω το γλυκό του κουταλιού μου να κρυώσει. Αποστειρώνω βαζάκια και τα γεμίζω με το γλυκό.