Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake
από το χρήστη: glykatzou
Μπορώ αντί για φράουλες, να χρησιμοποιήσω όποιο άλλο φρούτο θέλω ή να κάνω συνδυασμούς.
Σε ένα μπολάκι μουλιάζω τη ζελατίνη με λίγο κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα χύνω την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη λευκή σοκολάτα και το γάλα και βράζω σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύω να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και η σοκολάτα και να ενωθούν όλα τα υλικά μου. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζω από τη φωτιά, στραγγίζω με τα χέρια τη ζελατίνη και τη ρίχνω στο μείγμα. Ανακατεύω να διαλυθεί καλά.
Μεταφέρω το μείγμα αμέσως στο μπλέντερ και το χτυπάω ώστε να γίνει λείο. Αδειάζω σε ένα καθαρό μπολ και το αφήνω στην άκρη, να κρυώσει καλά. Το μοιράζω σε μπολάκια ή ποτήρια και το αφήνω στο ψυγείο να σφίξει για 3-4 ώρες.
Πολτοποιώ τις φράουλες με το ειδικό εργαλείο. Κατόπιν τις βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τις ζεσταίνω, ανακατεύοντας. Περιχύνω την κρύα πανακότα με τη χλιαρή σως από τα φρούτα μου.
Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!
~
Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.
Σερβίρεται δροσερό κατευθείαν από το ψυγείο!
~
Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με φύλλα λεμονιάς, αφού τα έχετε πλύνει.