Κατηγορία: Σοκολατάκια
από το χρήστη: Φοίβη
Εάν θέλετε ένα πολύ γρήγορο σοκολατάκι, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το έφτιαξα χτες το βράδυ, που μου ήρθε λιγούρα και σε λιγότερο από 30' είχα πανέτοιμα, σπιτικά σοκολατάκια.
~
Μπορείτε, αντί για συμπυκνωμένο χυμό τριαντάφυλλο, να χρησιμοποιήσετε λικέρ ιρλανδέζικης κρέμας ή μπράντι ή λικέρ μέντας κτλ.. Απλώς μην το παρακάνετε σε ποσότητα, διότι λόγω της ζάχαρης θα πήξει πολύ η σοκολάτα, δεν θα δουλεύεται εύκολα και θα σφίξει περισσότερο.
Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος. Αφού λιώσει τελείως, κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω τον συμπυκνωμένο χυμό τριαντάφυλλου κι ανακατεύω ζωηρά. Θα σχηματιστεί άμεσα μια σοκολατένια μπάλα που θα έχει πήξει πολύ γρήγορα. Με ένα κουταλάκι παίρνω μικρές δόσεις και με τα χέρια πλάθω μπαλίτσες. Τις αραδιάζω σε ταψάκι ή μπολ και τις αφήνω να σταθεροποιηθούν. Αν θέλω τις βάζω στο ψυγείο για να σφίξουν περισσότερο και πιο γρήγορα.
Σε 25' τα σοκολατάκια θα είναι πανέτοιμα!
Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!
~
Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε.
Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, οπότε εάν σκοπεύετε να... ταΐσετε λαό, αυξήστε την!
~
Αν και χρονοβόρος μπελάς το να φτιάξεις ένα προς ένα τα σοκολατάκια, έχει την πλάκα του και φυσικά, την αποζημίωσή του!
Κανονικά, θα πρέπει να στρώσετε τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας και να τη δουλέψετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και η κουβερτούρα να γυαλίσει και να είναι πηχτή. Μπορείτε όμως και να παραβλέψετε αυτό το βήμα. Απλώς τα σοκολατάκια σας δε θα είναι τόσο γυαλιστερά ή καλοδουλεμένη η κουβερτούρα τους.
~
Πεντανόστιμα σοκολατάκια με γέμιση φράουλα, ιδανικά και για να τα χαρίσετε αλλά και για να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας!
~
Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φόρμα για σοκολατάκια.
Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!