Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 1 ώρα & 30'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : 24 ώρες

γλυκό Αχλάδι !

Κατηγορία: Γλυκά του Κουταλιού

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Διαφορετικό γλυκό του κουταλιού, για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν και κάτι άλλο, έξω από τα συνηθισμένα.

~

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

 

 

 

 

Υλικά
Χρώμα ΖαχαροπλαστικήςΠράσινο Χρώμα ΖαχαροπλαστικήςΓλυκόζηΦλούδα ΛεμονιούΧυμός ΛεμονιούΕσπεριδοειδήΛεμόνιαΛεμόνιΓλυκό ΑχλαδάκιΓλυκό ΑχλάδιΓλυκό Του Κουταλιού ΑχλάδιΓλυκό Του Κουταλιού

Καθαρίζετε τα αχλάδια και, εάν είναιμεγάλα τα χωρίζετε στη μέση. Αν είναι μικρά, τα αφήνετε ολόκληρα ώστε να μη διαλυθούν κατά το βράσιμοκι αφαιρείτε τα κουκούτσια από το αντίθετο μέρο του κοτσανιού. Ρίχνετε τα αχλάδια μέσα στο νερό, περιχύνοντάς τα με το χυμό 1 λεμονιού, ώστε να μην μαυρίσουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τα 3 φλυτζάνια νερό. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, στραγγίζετε τα αχλάδια από το λεμονόνερο και τα ρίχνετε μέσα. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, για 10'. Προσθέστε τη ζάχαρη κι αν θέλετε τη φλούδα μισού λεμονιού ή πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ώστε το γλυκό αχλάδι να πάρει ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα.

Αφήνετε να  βράσουν για 10'-15', κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να σταθούν 24 ώρες.

Κατόπιν προσθέτετε τη γλυκόζη ή το χυμό μισού λεμονιού και βράζετε το γλυκό έως ότου "δέσει".

Αποστειρώνετε γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζετε με το γλυκό αχλάδι.

~γιαμ γιαμ~