Κατηγορία: Διάφορα
από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)
Φρούτα στο φούρνο, καυτά, μαλακά και γλυκά, περιχυμένα με σιρόπι ζάχαρης κι εσπεριδοειδών... Κάνει τη διαφορά στο επιδόρπιο.
Καθαρίζετε τα αχλάδια κι αφαιρείτε την καρδιά από το κάτω μέρος με το ειδικό εργαλείο. Βγάζετε και τα κουκούτσια με προσοχή, να μη διαλυθεί το φρούτο. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και το νερό. Βράζετε το μείγμα έως ότου πήξει ελαφρά. Βάζετε σε ένα ταψάκι τα αχλάδια και τα περιχύνετε με το μείγμα της ζάχαρης. Φυλάτε λίγο, ώστε να τα περιχύσετε αργότερα, κατά το ψήσιμο.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'-45'. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους κατά το διάστημα που ψήνονται.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!