Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 45'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : -

Βερίκοκο Κομπόστα

Κατηγορία: Γλυκά του Κουταλιού

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!
 

Υλικά
ΚομπόσταΚομπόστα ΒερίκοκοΚομπόστα ΒερίκοκαΒερίκοκο ΚομπόσταΒερίκοκα ΚομπόσταΒερίκοκοΒερίκοκαΒερύκοκοΒερύκοκαΦρούταΦρέσκα Φρούτα

Πλένετε τα βερίκοκα και τα τρυπάτε με μια βελόνα. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό, ρίχνετε τα βερίκοκα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Κρυώνετε την κομπόστα και όταν πρόκειται να τη σερβίρετε, βάζετε κομματάκια πάγου. Αλλιώς την φυλάτε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

~γιαμ γιαμ~