Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 50'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : -

Γλυκό βύσσινο

Κατηγορία: Γλυκά του Κουταλιού

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

 

Υλικά

Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τα βύσσινα και τα πλένετε. Με το ειδικό εργαλείο, αφαιρείτε και τα κουκούτσια τους και τα ξεπλένετε (τα κουκούτσια) σε 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό. Το φυλάτε αυτό το κόκκινο νερό που προκύπτει. Βάζετε σε μια λεκάνη σε σειρές το βύσσινο και το καλύπτεται με τη ζάχαρη. Το ραντίζετε με το κόκκινο νερό που έβγαλαν τα κουκούτσια. Αφήνετε τα φρούτα στο ψυγείο για 24 ώρες.

Κατόπιν τα βράζετε, ενώ αφαιρείτε συνεχώς τον αφρό που σχηματίζεται, έως ότου "δέσει" το σιρόπι. Αφαιρείτε τον αφρό, βρέχοντας ένα μεγάλο κουτάλι και βγάζοντας τον αφρό που σχηματίζεται στα πλαϊνά της κατσαρόλας ή στερεώνοντας ένα βρεγμένο πανί σε μια κουτάλα (σαν βούρτσα). Το δοκιμάζετε ως εξής: Ρίχνετε μια σταγόνα σιρόπι σε πιάτο κι αν μείνει στρογγυλή και δεν απλώσει, το γλυκό είναι έτοιμο.

Όταν κρυώσει το γλυκό βύσσινο, το φυλάτε σε καθαρά και στεγνά, αποστειρωμένα βάζα.

~γιαμ γιαμ~