Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Μαιρούλα
Γρήγορο γλάσο που καλύπτει με επιτυχία λογής γλυκά, κεκάκια, τούρτες, cupcakes κλπ..
Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, να ενωθεί. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα και δουλεύετε μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό το μείγμα, ώστε να απλώνετε εύκολα πάνω στο γλυκό σας. Τέλος προσθέτετε τη βανίλια κι ανακατεύετε μερικές γύρες.
Πορτοκαλιού ή Λεμονιού
Χρησιμοποιείται 1,5 κουταλιά σούπας (κοφτή) ξύσμα και 3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού. Αφαιρείτε τη βανίλια και το γάλα.
Σοκολάτας
Προσθέτετε στο απλό γλάσο 80 γραμμάρια λιωμένη άγλυκη σοκολάτα.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!