Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Μαιρούλα
Γρήγορο και πανεύκολο κερασένιο γλάσο, που ταιριάζει τέλεια σε κέικ, τούρτες, cupcakes κλπ..
Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, να ενωθεί. Με το ειδικό εργαλείο πολτοποιείτε λίγα κεράσια, αφού αφαιρέσετε τον πυρήνα τους ή χρησιμοποιείτε έτοιμο χυμό κεράσι. Προσθέτετε στο μείγμα την υπόλοιπη ζάχαρη και το χυμό φράουλας και δουλεύετε μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό το μείγμα, ώστε να απλώνετε εύκολα πάνω στο γλυκό σας. Τέλος προσθέτετε τη βανίλια κι ανακατεύετε μερικές γύρες.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!